22.03.19

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οριστικοί πίνακες 3Κ: Στο 90% το ποσοστό των λαθών στους ΔΕ - Στο 50% στους ΥΕ
22.03.19 | 05:07

Οριστικοί πίνακες 3Κ: Στο 90% το ποσοστό των λαθών στους ΔΕ - Στο 50% στους ΥΕ

Ότι, τα λάθη στις αιτήσεις των συμμετεχόντων στην Προκήρυξη της 3Κ/2018 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αγγίζουν το 90% και των Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) το 50%, έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή συνάντηση του Παναττικού Σωματείου ΟΤΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ», με τον πρόεδρο του Θεόδωρο Σπυρόπουλο, υποψηφίων της Προκήρυξης, με τον Πρόεδρο Ι. Καραβοκύρη και στελέχη του ΑΣΕΠ.

Στην 2ωρη συνάντηση - παρουσία και του Προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκου Δαρδαμάνη - σύμφωνα με ενημέρωση του Σωματείου, εκτός των λαθών - θα φέρουν τεράστια ανατροπή στους “προσωρινούς” της Προκήρυξης και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 70% συνολικά - προέκυψαν τα εξής:

  1. Όπως έγραψε το epoli.gr στο χθεσινό ρεπορτάζ του, γίνεται μεγάλη προσπάθεια του ΑΣΕΠ για έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι το Πάσχα. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε οι επόμενες - δεσμευτικές όμως - ημερομηνίες, είναι μεταξύ 15 και 20 Μαΐου 2019.
  2. Υπήρξε παραδοχή πως, το ΑΣΕΠ “έπεσε έξω” στις αρχικές εκτιμήσεις του για το πότε θα εξέδιδε, τελικά, τους οριστικούς πίνακες και πως, αυτή η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στα ποσοστά των λαθών που προαναφέρθηκαν και πως, αυτή τη φορά, με βεβαιότητα, δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο.
  3. Μετά τη συγκρότηση ομάδας – “express” είναι βέβαιο πως, ο τρέχων γύρος ελέγχου θα είναι και ο τελικός.

«Ελπίζουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να τελειώνει μία μεγάλη Προκήρυξη 8.166 μονίμων θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, η οποία θα επανδρώσει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις στην Καθαριότητα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης, κρατώντας τον δημόσιο χαρακτήρα και δίνοντας τη δυνατότητα να παρασχεθούν υπηρεσίες καλύτερης ποιότητας», επισημαίνει το Σωματείο.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ