26.02.20 | 03:24

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση Τσακαλώτου - ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι δεσμεύσεις για ΒΑΕ, Προληπτικό Έλεγχο, Μισθολογικά
21.03.19 | 16:47

Συνάντηση Τσακαλώτου - ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι δεσμεύσεις για ΒΑΕ, Προληπτικό Έλεγχο, Μισθολογικά

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου, το επίδομα Β.Α.Ε. και γενικότερα μισθολογικά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr δέσμευση του Υπουργού, σχετικά με τον Προληπτικό Έλεγχο ήταν η άμεση κατάθεση Τροπολογίας για την παράτασή του ως 31/12/2019 με παράλληλη συγκρότηση ομάδας έργου με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Η ομάδα εργασίας, η οποία θα αποτελείται από το ΥΠ.ΟΙΚ., το Γ.Λ.Κ. και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., θα επεξεργαστεί την επικείμενη προς σχηματισμό νομοθεσία, που θα δίνει εργαλεία (τυποποιημένη διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων, βημάτων ανάθεσης σε προμήθειες, υπηρεσίες, έργα καθώς και κατηγοριοποίηση του CPV για την αποφυγή των κατατμήσεων κ.ά.) στους Π.Ο.Υ., ώστε να μπορούν να λειτουργούν χωρίς τον προληπτικό έλεγχο. 

Αναφορικά με το Επίδομα Βαρέων & Ανθυγιεινών, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι, δεν υπάρχει πρόθεση περικοπής του επιδόματος στους κλάδους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς λόγω της φύσης των εργασιών, ανήκουν αμιγώς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Για τα λοιπά μισθολογικά ζητήματα (συμψηφισμός Β.Α.Ε. με προσωπική διαφορά, περικοπή επιδόματος στις αναρρωτικές άδειες, πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια Β.Α.Ε., εκλογική αποζημίωση κ.α.), ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, μέσα στον επόμενο μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ