EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραυματισμός συμβασιούχου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τραυματισμός συμβασιούχου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τραυματισμός συμβασιούχου του Δήμου Θεσσαλονίκης

A+ A-

Καταγγελία προς το ΚΕΠΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο οποίο γίνεται λόγος για μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα  «…πριν από λίγες μέρες σε συνάδελφό μας σιδερά μπήκε ένα γρέζο στο μάτι, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν είχε τα απαραίτητα ΜΑΠ», όπως αναγράφεται στο σχετικό με την καταγγελία δελτίο Τύπου.      

 

Η καταγγελία

Όσοι υπογράφουμε την καταγγελία είμαστε από τον Απρίλιο του 2018 εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ με οκτάμηνη σύμβαση. Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Θεσ/νίκης είναι υποχρεωμένος να μας παρέχει και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ανάλογα με την ειδικότητα του κάθε εργαζόμενου. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν μας έχουν χορηγηθεί ΜΑΠ. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες σε συνάδελφό μας σιδερά μπήκε ένα γρέζο στο μάτι, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν είχε τα απαραίτητα ΜΑΠ.

Από όσα γνωρίζουμε, τα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» προβλέπουν και κονδύλια για την αγορά υλικών, εργαλείων και ΜΑΠ για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Τα κονδύλια για όλα τα παραπάνω δίνονται άμεσα στους Δήμους και οι διαδικασίες για την αγορά όλων αυτών των υλικών είναι γρήγορες (απευθείας αναθέσεις ή πρόχειροι διαγωνισμοί). Προφανώς ο Δήμος Θεσ/νίκης έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Ζητούμε την παρέμβαση και τον έλεγχο της Υπηρεσίας σας ώστε να μας χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ που προβλέπουν η νομοθεσία και υπουργικές αποφάσεις.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο