EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέλος στο κομματικό Κράτος – Όχι στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

“Τέλος στο κομματικό Κράτος – Όχι στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων”

“Τέλος στο κομματικό Κράτος – Όχι στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων”

A+ A-

Η Δημόσια Διοίκηση και το Δημόσιο στα “πυρά” του Προέδρου του Ν.Δ. κατά του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της κύρωσης του Προϋπολογισμού 2018, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για δημιουργία κομματικού κράτους. «Έχετε φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα βιομηχανία κατασκευής «Γραμματέων». Γενικών, Ειδικών, Αναπληρωτών, Τομεακών. Κάθε λογής γραμματείς ξεφύτρωσαν ξαφνικά επί των δικών σας ημερών! Από 81 που είχαμε φτάσαμε αισίως στους 156. Όλοι φυσικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους, την υποστήριξη και το κόστος με όλα αυτά που συνεπάγονται. Αυξήσατε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά 30%. 575 περισσότεροι. Συστήσατε νέες θέσεις Προϊσταμένων και αυξήσατε τις οργανικές θέσεις και στο στενό και στο ευρύτερο Δημόσιο κατά 3.345 με τα καινούργια Προεδρικά Διατάγματα τα οποία δημοσιεύσατε για τους οργανισμούς των Υπουργείων. Αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων. Είναι 13.000 περισσότεροι, σχεδόν 22%».

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση

«[…] Και επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο περισσότερο σε αυτό. Γονατίζετε κ. Τσίπρα τους Έλληνες στους φόρους, πετσοκόβετε συντάξεις, μειώνετε κοινωνικές δαπάνες και μοιράζετε επιδόματα αφού τα έχετε ήδη υφαρπάξει από τις τσέπες των πολιτών, ενώ παράλληλα χτίζετε το δικό σας κομματικό Κράτος. Έχετε φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα βιομηχανία κατασκευής «Γραμματέων». Γενικών, Ειδικών, Αναπληρωτών, Τομεακών. Κάθε λογής γραμματείς ξεφύτρωσαν ξαφνικά επί των δικών σας ημερών! Από 81 που είχαμε φτάσαμε αισίως στους 156. Όλοι φυσικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους, την υποστήριξη και το κόστος με όλα αυτά που συνεπάγονται.  Αυξήσατε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά 30%. 575 περισσότεροι. Συστήσατε νέες θέσεις Προϊσταμένων και αυξήσατε τις οργανικές θέσεις και στο στενό και στο ευρύτερο Δημόσιο κατά 3.345 με τα καινούργια Προεδρικά Διατάγματα τα οποία δημοσιεύσατε για τους οργανισμούς των Υπουργείων. Αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων. Είναι 13.000 περισσότεροι, σχεδόν 22%. Και όλοι αυτοί είναι όμηροι των υποσχέσεών σας για μονιμοποίηση, κόντρα στο Σύνταγμα, κόντρα στους νόμους και κόντρα βέβαια και στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

Συστήσατε 48 νέους κρατικούς φορείς με πάνω από 100 αμειβόμενες θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων. Και μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί ήταν απαραίτητοι. Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητος, όταν υπάρχει ήδη Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης τον οποίον σπεύσατε να κρατικοποιήσετε; Η Δημόσια Αρχή Λιμένων, είναι απαραίτητη όταν υπάρχει ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων; Και βέβαια, το αγαπημένο μου - το έχετε ξανακούσει - το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος απολύτως απαραίτητο στην κατάσταση της χώρας σήμερα;

Και εδώ θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θα μπει τέλος στο κομματικό Κράτος των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Εγώ αυτό το έκτρωμα δεν το νομιμοποιώ. Ούτε πρόκειται να υποσχεθώ σε συμβασιούχους μονιμοποιήσεις για να κερδίσω μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Αρκετά πια με τις χρεοκοπημένες πολιτικές της Μεταπολίτευσης. Αρκετά πια με αυτούς που ενώ επαγγέλλονται το νέο, εκφράζουν την χειρότερη Ελλάδα του χθες. Αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε μια καινούργια αρχή, αυτές τις λογικές πρέπει να τις αφήσουμε οριστικά πίσω μας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια ισχνή οικονομική ανάκαμψη. Χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο ριζικής ανασυγκρότησης. Και μια αποφασισμένη ηγεσία που θα το εφαρμόσει χωρίς αναστολές και επιφυλάξεις και σίγουρα χωρίς την ανάγκη εξωτερικών παραινέσεων. Γιατί θα το πιστεύει. Γιατί το σχέδιο θα το έχει εγκρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός.»

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο