EPOLI

Α

ΑΡΘΡΟ
Στόχος μας να βρίσκουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας

«Στόχος μας να βρίσκουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας»

«Στόχος μας να βρίσκουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας»

A+ A-

Το Άρθρο

«Ως νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, πριν ακόμα αναλάβουμε, είχαμε ξεκαθαρίσει στους δημότες μας και είχαμε συνάψει απέναντί τους μια ηθική δέσμευση, να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.

Αυτή ήταν η στόχευση από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση, ξεκινώντας από μια μεστή διαχείριση για εξοικονόμηση πόρων και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Δεδομένου ότι αναλάβαμε στην καρδιά του χειμώνα φροντίσαμε να πραγματοποιηθεί πλήρης έλεγχος λειτουργικότητας και ικανότητας χρήσης οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και ετοιμότητας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ώστε να ανταποκριθούμε, όταν και όποτε απαιτηθεί. Ταυτόχρονα, συχνά πραγματοποιούνται συναντήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας, για τον συντονισμό των υπηρεσιών στην κάλυψη κάθε ανάγκης που πιθανόν προκύπτει σε έκτακτες καταστάσεις.

Βασικός πυλώνας της διοίκησής μας είναι η Καθαριότητα, στην οποία ρίχνουμε μεγάλο βάρος.

Την πρώτη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν εργασίες κλαδέματος, αφαίρεσης ξύλων και ογκωδών αντικειμένων που παρέμεναν επί χρόνια στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα ένα πεντακάθαρο Στάδιο, που οι δημότες μπορούν να απολαμβάνουν, όπως τους αξίζει! Καθαρίστηκε, επίσης ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Μεγάρου στην Πεύκη, ο οποίος εμφάνιζε σημάδια εγκατάλειψης.

Καθημερινά, καθαρίζονται φρεάτια στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και σε δομές της πόλης. Ογκώδεις κορμοί δέντρων και κλαδιά απομακρύνονται άμεσα και με ασφάλεια για την αποφυγή ατυχημάτων. 

Στόχευσή μας είναι η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και η αύξηση της ανακύκλωσης. Αντικαθιστούμε φθαρμένους κάδους, συντονίζουμε την υπηρεσία για την ταχύτατη αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, ενώ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το καφέ απορριμματοφόρο του Δήμου, το οποίο παρέμενε ανενεργό. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και η εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση του για την βέλτιστη αποκομιδή οργανικού υλικού, τη μείωση των όγκων χρήσης στους πράσινους κάδους και, κατ’ επέκταση, η μεγαλύτερη εξοικονόμηση με τη μείωση του κόστους ταφής.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι υψηλή προτεραιότητα. Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται καθημερινά στην κοινωνία και επιχειρούν προς αυτή τη στόχευση. Ενδεικτικά: Με άμεσες ενέργειες διορθώθηκε καθίζηση του δρόμου, επικίνδυνη για πεζούς και οχήματα, στην συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αγ. Βαρβάρας στη Λυκόβρυση. Πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση σε ήπιες φθορές του περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού Θεάτρου. Αποκαταστάθηκε ο φωτισμός σε κεντρικά σημεία, μεταξύ των οποίων η οδός Θησέως στο Ηλιακό Χωριό, ένα αίτημα που ταλαιπωρούσε μήνες τους κατοίκους. Αποκαταστάθηκε η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, έγινε καθαρισμός της δεξαμενής και συνδέθηκε η υδροδότηση για να τεθεί σε λειτουργία το για χρόνια ανενεργό συντριβάνι της πλατείας Θράκης. Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με αποκατάσταση φθαρμένων λαμπών, βαψίματα, αλλαγές σε μπασκέτες και δίχτυα στα σχολεία της πόλης μας. Κάθε μέρα, σε κάθε γωνιά της πόλης μας, βάζουμε πινελιές για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση.

Η προσβασιμότητα και ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται με τα πόδια είναι υψίστης προτεραιότητας. Έχουμε προχωρήσει στην αφαίρεση τριών ανενεργών και μη αδειοδοτημένων περιπτέρων από τη Λεωφόρο Ειρήνης, παραχωρώντας επιπλέον χώρο πρόσβασης στα πεζοδρόμια, για να διευκολύνουμε τα Άτομα με Αναπηρίες, τις μητέρες με τα καροτσάκια, αλλά και κάθε δημότη, να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια. Επίσης, αφαιρέθηκαν πινακίδες και στύλοι, που εμπόδιζαν την μετακίνηση των περίοικων. Αφαιρούμε κομμένους και επικίνδυνους κορμούς από τα πεζοδρόμια, αποκαθιστούμε φθαρμένες πλάκες και τοποθετούμε νέες για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία Πρασίνου φροντίζει, ώστε οι αφαιρούμενοι κορμοί να αντικαθίστανται σε άλλα σημεία της πόλης, ώστε να διατηρείται και να αυξάνεται κατά το μέτρο του δυνατού το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Η Κοινωνική πολιτική είναι, βεβαίως, πάντα στο επίκεντρο. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των οικογενειών της πόλης μας, ελήφθη για τη μείωση των τροφείων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κατά 10% από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο. Παράλληλα, δόθηκε άμεση λύση στο ζήτημα του σχολικού λεωφορείου, το οποίο επισκευάζεται και αναμένεται να μετατραπεί σε λεωφορείο μεταφοράς βρεφών.

Τέλος, υπεγράφη η σύμβαση για το έργο Πυρασφάλειας των δύο παιδικών σταθμών της Πεύκης, οι οποίοι πλέον αναβαθμίζονται και σε Βρεφικούς. Ήδη υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού για τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων Βρεφών, που θα εξυπηρετήσουν περίπου 60 βρέφη, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 32 που εξυπηρετούνται από τον Βρεφικό Σταθμό Λυκόβρυσης.

Όλα τα παραπάνω, ασφαλώς και είναι μόνο ένα πρώτο δείγμα μπροστά στα όσα χρειάζεται η πόλη για να βελτιωθεί δραστικά. Είναι, ωστόσο, ενδεικτικά της πρόθεσής μας να ανταποκριθούμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην τιμή που μας έκαναν οι δημότες μας να μας αναθέσουν την διοίκηση της πόλης.

Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις για να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη. Και με τη συνεργασία όλων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, μέχρι να την μετατρέψουμε στην πόλη που όλοι ονειρευόμαστε.»

 

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο