05.04.20 | 23:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

“Σφράγισε” χώρους επικίνδυνους για εργαζομένους του Δήμου Θήρας το Σ.ΕΠ.Ε.
05.04.19 | 12:18

Σφράγισε χώρους επικίνδυνους για εργαζομένους του Δήμου Θήρας το Σ.ΕΠ.Ε.

Την παρέμβαση του Σ.ΕΠ.Ε. προκάλεσε η αιφνίδια επίσκεψη – πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε χώρους στέγασης υπαλλήλων του Δήμου Θήρας, σε συνέχεια σχετικής αναφοράς – καταγγελίας του Σωματείου των Εργαζομένων, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις επικρατούσες τραγικές, επικίνδυνες συνθήκες σε δημοτικά κτήρια. [βλ. και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ].

Ο Επιθεωρητής Εργασίας έκλεισε δύο χώρους - των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών - ενώ προχώρησε σε νέα έκθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα Μαρία Παπαδοπούλου, Ταμία της Ομοσπονδίας, σήμερα, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προσήλθε στο Δήμο Θήρας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις για τις οποίες υπήρξε καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου. «Ο Επιθεωρητής Εργασίας ήταν καταπέλτης. Ζήτησε να εκκενωθούν άμεσα δυο χώροι. Αυτοί των υδραυλικών και των ηλεκτρολόγων. Παράλληλα, θα συνταθεί νέα έκθεση και η υπόθεση πιθανότατα θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

«Είμαστε σε επαγρύπνηση. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Σωματείο Εργαζομένων για τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε και πάλι σαν Ομοσπονδία αν χρειαστεί και δεν αποκατασταθεί όλο το θέμα που αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζόμενων του Δήμου Θήρας», συμπληρώνει η κα Παπαδοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ