EPOLI

Α

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Νάξου [ΦΩΤΟ]

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Νάξου [ΦΩΤΟ]

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Νάξου [ΦΩΤΟ]

A+ A-

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στο ΧΥΤΑ του νησιού, στην περιοχή Εγγαρές, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις ενώ υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

Μάλιστα ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ακούστηκαν και εκρήξεις, κάτι που έχει να κάνει με τα στοιχεία που βρίσκονται εδώ και καιρό στο κύτταρο, πιθανότατα αποσμητικά σώματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά είναι σε ελεγχόμενο χώρο και συνολικά επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Ωστόσο στο σημείο επιχειρούσαν ήδη σκαφτικά μηχανήματα από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ είχε επιστρατευτεί και ο κρουνός που βρίσκεται στο ΧΥΤΑ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και φυσικά στο σημείο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

[21:50]: Σύμφωνα με το naxostimes.gr, Η πυρκαγιά είναι μεγάλης έκτασης και ευτυχώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εντός των ορίων του Χώρου Υγιεινής Ταφής Απορριμμάτων της Νάξου, που βρίσκεται στην περιοχή «Ξίδι» ανάμεσα στη Χώρα και στις Εγκαρές.

ΧΥΤΑ φωτιά

Ωστόσο στη φωτιά δεν γίνονται ρίψεις νερού, γιατί σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτό αφενός δεν θα βοηθούσε στην κατάσβεση τη στιγμή που η φωτιά καίει από βαθιά μέσα στο ΧΥΤΑ και τα απορρίμματα και αφετέρου οι αναθυμιάσεις θα είναι πολύ περισσότερες. Πάντως για κάθε ενδεχόμενο εκεί βρίσκονται τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες του δήμου.

ΧΥΤΑ φωτιά

Επίσης ανησυχία προκαλεί το γεγονός των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά, για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά κυρίως η επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει για τον ΧΥΤΑ Νάξου και κατά πόσο πλέον θα είναι λειτουργικός ή θα είναι δυνατόν να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις που ρυθμίζουν την κυκλοφορία και συνδράμουν στην διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πυρκαγιά.

ΧΥΤΑ φωτιά

Τέλος, αυτό που εικάζεται είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από αυτοαναφλέξεις εντός του ΧΥΤΑ, ωστόσο τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς τα διερευνά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο