EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς αναστολή η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Προς αναστολή η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Προς αναστολή η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

A+ A-

Εν αναμονή ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού από την Βουλή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Είχε προηγηθεί παράταση της αναστολής λόγω της έξαρσης της εισροής προσφυγικού πληθυσμού στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι, μέχρι 31.12.2017 οι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου παραμένουν μειωμένοι κατά 30% σε σχέση με τον ΦΠΑ στην υπόλοιπη επικράτεια. Βέβαια, η αναστολή πρόκειται να αποτυπωθεί στο κείμενο του προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης στην εκπομπή της ΕΡΤ Focus, είπε: “Ως γνωστόν από 1.1.2018 πρέπει να πάμε σε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και τερματίζει αυτή η αναστολή. Γνωρίζω ότι υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο και αναζητώνται τρόποι για να πάμε σε παράταση της αναστολής. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού ο χρόνος αναστολής θα αποσαφηνιστεί”.

Να σημειωθεί ότι με βάση το κείμενο του προϋπολογισμού για το 2018, αναφέρει ότι “τα έσοδα από ΦΠΑ αναμένεται να ανέλθουν στα 15.845 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 78 εκατ. ευρώ έναντι του 2017”.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο