EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν.Δ.: Προκήρυξη μόνιμων θέσεων κι όχι αυτόματη μετατροπή συμβάσεων

Ν.Δ.: "Προκήρυξη μόνιμων θέσεων κι όχι αυτόματη μετατροπή συμβάσεων"

Ν.Δ.: "Προκήρυξη μόνιμων θέσεων κι όχι αυτόματη μετατροπή συμβάσεων"

A+ A-

Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο κι όχι «αυτόματη μετατροπή» συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, σε νευραλγικούς τομείς (Υγεία & Εκπαίδευση), όπου υπάρχουν ελλείψεις και μεγάλες ανάγκες, πρότεινε πριν λίγα λεπτά από τη Βουλή, κατά τη δευτερολογία του, ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Bουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέχεια της τοποθέτησης του Υπ. Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

«Υπάρχουν πράγματι κατηγορίες συμβασιούχων που προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς μόνιμη σχέση με το Δημόσιο όπως είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως είναι οι γιατροί οι επικουρικοί, που εμείς θα θέλαμε να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις. Όχι να γίνει αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Εμείς συμφωνούμε να αποφασίσει το Δημόσιο τι πραγματικά είναι ανάγκη, να το ιεραρχήσει και να προκηρύξει, κι να μην κάνει καμία αυτόματη μετατροπή που ούτως ή άλλως απαγορεύεται. Να τις προκηρύξει και να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, κι αυτοί που ήδη εργάζονται, κι αυτοί που δεν εργάζονται αλλά έχουν πολλά προσόντα και είναι εκτός αυτή τη στιγμή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς για να ολοκληρώσει:

«Λοιπόν, σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς είμαστε απολύτως σύμφωνοι να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις. Σ’ όλες τις άλλες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα αφήστε τους Δημάρχους να κάνουν αυτό που και το Σύνταγμα τους επιτάσσει να κάνουν και ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν και στο κάτω-κάτω το πληρώνουν οι δημότες τους, είναι ανταποδοτική υπηρεσία και στους δημότες τους θα απολογηθούν και απ' αυτούς θα κριθούν μετά από δύο χρόνια».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο