EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκήρυξη μονίμων Καθαριότητας: Ερωτήσεις - Απαντήσεις (Μέρος Γ’)

Προκήρυξη μονίμων Καθαριότητας: Ερωτήσεις - Απαντήσεις (Μέρος Γ’)

Προκήρυξη μονίμων Καθαριότητας: Ερωτήσεις - Απαντήσεις (Μέρος Γ’)

A+ A-

Σε συνέχεια των άρθρων μας, “Προκήρυξη ΑΣΕΠ μονίμων καθαριότητας Δήμων: Η μοριοδότηση – Παραδείγματα” και “Προκήρυξη μονίμων καθαριότητας Δήμων: Μοριοδότηση & Παραδείγματα”, σήμερα, απαντάμε σε νέες ερωτήσεις αναγνωστών - “επισκεπτών” του epoli.gr, προκειμένου να λυθούν κοινές απορίες επί των αναμενόμενων προκηρύξεων, για την πλήρωση των θέσεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμων.

ΣΗΜ.: Τα επιλεγόμενα ερωτήματα αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά, βάσει 100αδων ερωτημάτων. Άλλα, απαντώνται, είτε στα μηνύματα, είτε στα άρθρα στη Σελίδα του epoli.gr στο facebook https://www.facebook.com/epoli.gr.

 

Ερωτήσεις – απαντήσεις

Μία ερώτηση έχω σχετικά με την αναμενόμενη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού σε Δήμους.

α) Στα ανήλικα τέκνα υπολογίζεται τέκνο ηλικίας 19 ετών που φοιτά σε ιδιωτικό ΙΕΚ;

β) τέκνο 20 ετών που είναι φαντάρος υπολογίζεται στα μόρια;

«Όχι. Ως ανήλικα τέκνα νοούνται τέκνα έως 18 ετών.»

 

Για εμάς που δουλεύουμε με παράταση στους δήμους, η εμπειρία μετά τον Ιούλιο δεν θα μετρήσει καθόλου; Δηλαδή 0 μόρια ή θα τη μετρήσει σαν απλή εμπειρία με 7 μόρια;

«Η διατύπωση του ά. 24 του ν. 4479/2017 δεν διευκρινίζει το συγκεκριμένο ζήτημα και για το λόγο αυτό στα παραδείγματα του ρεπορτάζ έχει αποφευχθεί η διατύπωση άποψης επί του θέματος. Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα αυτό θα διευκρινιστεί με την προκήρυξη, αν και η γνώμη μας είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να υπολογισθούν οι 7 μονάδες με τις οποίες μοριοδοτείται η εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να ξεκαθαριστεί το συγκεκριμένο θέμα.»

 

Θα ήθελα να ρωτήσω, για οδηγούς απορριμματοφόρου μετράει η προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα – άσχετη με την καθαριότητα; Εάν ναι, πόσα μόρια παίρνει; Είμαι συμβασιούχους Καθαριότητας. Ευχαριστώ πολύ!

«Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Α.Σ.Ε.Π., ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών ή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας. Συνεπώς, η εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα υπολογίζεται στη μοριοδότηση, εφόσον όμως τα καθήκοντα της θέσης ήταν συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης.»

 

Σχετικά με την προκήρυξη στις θέσεις ΥΕ επειδή είμαι απόφοιτος Λυκείου ισχύει το απολυτήριο ή πρέπει να παρουσιάσω απολυτήριο που λέει ακριβώς η προκήρυξη για τις θέσεις ΥΕ;

«Για τις θέσεις με ειδικότητα ΥΕ θα χρειαστεί να δηλωθεί η κατοχή τίτλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Ο τυχόν ανώτερος τίτλος του υποψηφίου δεν θα ληφθεί υπόψη.»

 

Εκτός της προϋπηρεσίας του 24μηνου και τα 17 μόρια, αν έχω ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά είναι πάλι 7 μονάδες; Νομίζω ότι είναι λίγο παραπάνω ή κάνω λάθος; Και άλλο ένα ερώτημα, αν κάποιος έχει σύμβαση το 2008 και το 2010 μοριοδοτείται παραπάνω με το Νόμο 3584/2007; Ή προϋπηρεσία μετράει μετά τον τίτλο σπουδών ή και πιο πριν;  

«(α) Η εμπειρία βαθμολογείται με βάση το ά. 18 του ν. 2190/1994 με 7 μονάδες ανά μήνα και ως 84 μήνες. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετική μοριοδότηση βάση είδους εργασίας.

(β) Ο ν. 3584/2007 είναι ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Δεν προβλέπει κάποια ειδική μοριοδότηση για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

(γ) Για τις θέσεις για τις οποίες απαιτείται συγκεκριμένος τίτλος σπουδών η εμπειρία υπολογίζεται για το χρόνο μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών.» 

 

 

* Απαντήσεις σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Σεραφείμ Λ. Ντουματσάς & Λάμπρος Σ. Ντουματσάς», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 3641468

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο