EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μουντιάλ 2018: Στα προημιτελικά η Γαλλία 4-3 την Αργεντινή!

Μουντιάλ 2018: Στα προημιτελικά η Γαλλία 4-3 την Αργεντινή!

Μουντιάλ 2018: Στα προημιτελικά η Γαλλία 4-3 την Αργεντινή!

A+ A-

Με μια συναρπαστική αναμέτρηση, μεταξύ της Γαλλίας και της Αργεντινής ξεκίνησε η φάση των 16, του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Η Γαλλία ξεκίνησε πιο επιθετικά τον αγώνα κι είχε δοκάρι σε σουτ φάουλ του Γκριεζμάν στο 9ο λεπτό αλλά κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με εύστοχο πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 13ο λεπτό.

Στη συνέχεια η Γαλλία έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, με την Αργεντινή να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και τελικά να καταφέρνει να ισοφαρίσει, με γκολ του Ντι Μαρία στο 41ο λεπτό σε 1-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Αργεντινή, κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Γάλλους με τον Μερκάδο στο 48ο λεπτό να πετυχαίνει το 2-1.

Η Γαλλία αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε με τον Παβάρ στο 57ο λεπτό και πήρε και πάλι το προβάδισμα με δύο γκολ από τον Εμπαπέ στο 64ο και 69ο λεπτό ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-2, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή ανατροπή!

Η Αργεντινή, στη συνέχεια προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού και το κατάφερε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Αγκουέρο.

Ο χρόνος που απέμενε μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν ήταν αρκετός για τους Αργεντίνους, με τη Γαλλία να παίρνει μια πανάξια πρόκριση για την 8άδα όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ουρουγουάη - Πορτογαλία.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (75' Τολισό), Εμπαπέ (88' Τοβάν), Γκριεζμάν (83' Φεκίρ), Ζιρού.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Ρόχο (45' Φάσιο), Οταμέντι, Ταλιάφικο, Μερκάδο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ενσο Πέρες (66' Αγουέρο), Παβόν (75' Μέσα), Ντι Μαρία, Μέσι.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο