EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο νίκησε 2-1 την Βραζιλία και πέρασε στα ημιτελικά!

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο νίκησε 2-1 την Βραζιλία και πέρασε στα ημιτελικά!

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο νίκησε 2-1 την Βραζιλία και πέρασε στα ημιτελικά!

A+ A-
Στο Καζάν αναμετρήθηκαν η Βραζιλία με το Βέλγιο για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.
 
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Βραζιλία να δίνει ρυθμό κι ένταση στο παιχνίδι πιέζοντας τους Βέλγους αλλά βρέθηκε αναπάντεχα πίσω στο σκορ, με αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13ο λεπτό.
 
Παρά την ψυχρολουσία αυτή, συνέχισε να πιέζει το Βέλγιο το οποίο στηριζόμενο στην ταχύτητα και παίζοντας στην κόντρα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 32ο λεπτό με τον Ντε Μπρόινε. Σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.
 
Στην επανάληψη η Βραζιλία, παίζοντας ακόμη πιο επιθετικά, δημιούργησε ευκαιρίες και μείωσε το σκορ σε 1-2 με γκολ του Ρενάτο Αουγκούστο στο 76ο λεπτό ενώ οι Βέλγοι οπισθοχώρησαν, ακολούθησαν την τακτική των αντεπιθέσεων, έχοντας σαν σκοπό να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ.
 
Ακολούθησαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες, από την "σελεσάο" για να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να τα καταφέρει είτε λόγω αστοχίας των παικτών της, είτε χάρη στην ετοιμότητα του Βέλγου τερματοφύλακα Κουρτουά.
 
Απογοήτευση για την Βραζιλία που μένει εκτός διοργάνωσης, μεγάλη νίκη με 2-1 και πρόκριση στα ημιτελικά για τους Βέλγους εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιλερντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τσαντλί (82’ Βερμάλεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (86’ Τίλεμανς).

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (73’ Ρ. Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Κοουτίνιο, Γουίλιαν (46’ Φιρμίνιο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (57’ Ντάγκλας Κόστα).

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο