EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγαλώνει η τραγωδία.... Στους 81 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Μεγαλώνει η τραγωδία.... Στους 81 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Μεγαλώνει η τραγωδία.... Στους 81 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

A+ A-

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέσω της εκπροσώπου της κας Σταυρούλας Μαλλίρη, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται, πια, στους 79, επιβεβαιώνοντας τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται από πεζοπόρα τμήματα στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνας. Οι συγγενείς των αγνοουμένων πρέπει να επικοινωνούν με τον αριθμό 199.

Όσον αφορά την εξέλιξη στα μέτωπα των πυρκαγιών η κατάσταση έχει ως εξής:

Στην περιοχή ΑΕΡΑΣ στα Γεράνεια Όρη, η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της συμμετέχουν, 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν, 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, στο Μετόχι Βρυσών στα Χανιά καθώς και στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων.

Στις πυρκαγιές της Αττικής, συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο και 2 αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

[11:43]: Σύμφωνα με τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Παπαευσταθίου, - όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ - ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 80 καθώς ένας νοσηλευομένος σε βαριά κατάσταση, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, κατέληξε πριν από λίγο.

[17:05]: Πριν από λίγο, πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων πέντε παιδιά ενώ συνεχίζουν να νοσηλεύονται ακόμη τέσσερα. Όσον αφορά τους ενήλικες, νοσηλεύονται συνολικά 65 άτομα σε νοσοκομεία της Αθήνας, με τους 11 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ.

[18:27]: Με νεότερη δήλωση του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ. Παπαευσταθίου, αυτή την ώρα στα νοσοκομεία βρίσκονται 60 εγκαυματίες με τους 11 να είναι διασωληνωμένοι σε βαριά κατάσταση. Καθώς στις 17:30 μ.μ. δόθηκαν εξιτήρια σε Σισμανόγλειο και Ευαγγελισμό. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων.

[22:17]: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των νεκρών, ανέρχεται πλέον στους 81.

 

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο