EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαμία: Βρέθηκε προσωρινή λύση για τον ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο

Λαμία: Βρέθηκε προσωρινή λύση για τον ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο

Λαμία: Βρέθηκε προσωρινή λύση για τον ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο

A+ A-

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου - Βρέθηκε προσωρινή λύση - Είμαστε δίπλα του και ψάχνουμε για σπίτι.

Μετά το ρεπορτάζ του LamiaReport, για τον άστεγο ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο, η ανταπόκριση των συμπολιτών στη Λαμία, ήταν πραγματικά συγκινητική, αφού προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Πρόκειται για τον 83χρονο Γ.Χ., ο οποίος μάλιστα βγήκε πρόσφατα από το νοσοκομείο Λαμίας και φέρει καθετήρα, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα με την καρδιά του.

Αυτός ο άνθρωπος είναι χρόνια άστεγος και κοιμάται έξω όπου βρει, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανείς, ενώ μαζί του είναι και ο 43χρονος γιος του, ο οποίος είναι άνεργος και επίσης έχει κάποια προβλήματα.

 

Ψάχνουμε σπίτι

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, κινητοποιήθηκε με πρωτοβουλία του επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Παναγιώτη Στασινού, κινητοποιήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία.

Ο άστεγος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε, σε ειδικό κοντέινερ του Δήμου, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τουαλέτα, μπάνιο και κλιματισμό, ενώ θα υπάρξει και υποστήριξη για την όποια υγειονομική φροντίδα, χρειαστεί.

Όμως η λύση αυτή είναι προσωρινή.

Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένα σπίτι για τον άστεγο ηλικιωμένο και το γιο του, ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει να λάβουν και κάποια βοήθεια σε ρουχισμό και άλλα αναγκαία πράγματα.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει, στο θέμα της στέγασης με οποιονδήποτε τρόπο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το LamiaReport, στο 6979975000.

Ο άστεγος ηλικιωμένος ευχαριστεί όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν να φύγει από το πεζοδρόμιο όπου κοιμόταν, κάνοντας έκκληση για να βρεθεί ένα σπίτι.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο