EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρήτη: Συνελήφθησαν επί τω έργω δύο Τσέχοι αρχαιοκάπηλοι [ΦΩΤΟ]

Κρήτη: Συνελήφθησαν "επί τω έργω" δύο Τσέχοι αρχαιοκάπηλοι [ΦΩΤΟ]

Κρήτη: Συνελήφθησαν "επί τω έργω" δύο Τσέχοι αρχαιοκάπηλοι [ΦΩΤΟ]

A+ A-

Δύο Τσέχοι είχαν κάνει ολόκληρη ανασκαφή και μάλιστα μέσα σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Κισσάμου.

Την παράνομη δραστηριότητα των δύο αρχαιοκαπήλων αντιλήφθηκε φύλακας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που ειδοποίησε τις Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άνδρες, 33 και 35 ετών αντίστοιχα, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά  αντικείμενα καθώς και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο.

Ακολούθησε έρευνα σε υπαίθριο χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.
 
Την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

 



ΠΗΓΗ: epoli.gr από cretapost.gr

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο