EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο

A+ A-

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά του δήμου Καρύστου Ευβοίας.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα, 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.  

[14:57]: Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

[15:20]: Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει στο Όρος Πρινιά, με τους ανέμους να φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλιάς, Παναγιώτης Χουντάσης ανέφερε χαρακτηριστικά στο evima.gr, «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, μιλάμε για μεγάλη καταστροφή. Οι φλόγες αυτή την ώρα απειλούν σπίτια, στάβλους και ζώα».

Μετά το χωριό Αμυγδαλιά που εκκενώθηκε πριν από λίγο στη Νότια Εύβοια, αυτή την ώρα γίνεται η εκκένωση και στο χωριό Πρινιά, αστυνομικοί μεταφέρουν τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές.

[18:40]: Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες από την φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής. Ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

[19:30]: Ευχάριστα είναι τα νέα σχετικά με τη μεγάλη φωτιά που έκαιγε στην Κάρυστο Ευβοίας, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Ειδικότερα, αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν με στόχο να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά 56 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Νωρίτερα, επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, ωστόσο οι πτήσεις σταμάτησαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

.
 

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο