17.01.19 | 12:53

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυναμική παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απόλυση συμβασιούχου Δ. Χαλανδρίου
10.01.18 | 08:58

Δυναμική παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απόλυση συμβασιούχου Δ. Χαλανδρίου

Δυναμική παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τη μη ανανέωση – απόλυση συμβασιούχου καθαριότητας χρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Από τις 7 το πρωί της Τετάρτης έως τις 11, οι συνάδελφοί του πραγματοποιούν στάση εργασίας - κατάληψη του αμαξοστασίου, απαιτώντας τη συνέχιση της εργασίας του συναδέλφου τους.

Οι Γιάννης Τσούνης αν. Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Πετρόπουλος Γενικός Γραμματέας και άλλα μέλη της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., καθώς και το μέλος της ΑΔΕΔΥ, Μίλτος Παπουτσής, παρίστανται στους εργαζομένους από το πρωί, δηλώνοντας πως, η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να δεχθεί την απόλυση του συμβασιούχου, καθώς και ενδεχόμενες ανάλογες περιπτώσεις.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr αναμένεται για το θέμα συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο.

H ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου για αυταρχική συμπεριφορά και αναίτια απομάκρυνση υπαλλήλου και ταυτόχρονα εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένων που σήμερα (Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018) πραγματοποιεί Στάση Εργασίας, από τις 7.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. αντιδρώντας στις αντεργατικές αποφάσεις.

H Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισε αναίτια και αδικαιολόγητα να μην ανανεώσει τη σύμβαση υπαλλήλου που επί δέκα επτά (17) μήνες εκτελούσε απαρέγκλιτα τα καθήκοντα του στο χώρο της κομποστοποίησης.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου ο εν λόγω συμβασιούχος υπάλληλος δέχθηκε ένα «εργασιακό bullying» λίγες ημέρες πριν λήξει η σύμβαση του, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος στο αμαξοστάσιο, αλλάχθηκε η κλειδαριά έτσι ώστε να μην μπορεί να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και το σημαντικότερο, δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση ότι δεν θα ανανεωθεί ξανά η σύμβαση εργασίας του με συνέπεια να βρεθεί στο δρόμο.

Σε μία περίοδο που η εργασιακή ανασφάλεια είναι τεράστια, η ανεύρεση εργασίας εξαιρετικά δύσκολη και η ανεργία στα ύψη, τέτοιου είδους συμπεριφορές και μάλιστα από Δημοτικές Αρχές υπερηφανεύονται την προοδευτικότητα τους, είναι κατακριτέες και καταδικαστέες απ’ όπου και αν προέρχονται.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίξει τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με αίτημα την ανανέωση άμεσα της σύμβασης και την επιστροφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου στο χώρο εργασίας, όπως και την αποτροπή κάθε άλλης αντεργατικής συμπεριφοράς από την Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ