EPOLI

Α

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμος Ρόδου: Καλούνται οι συμβασιούχοι Καθαριότητας να υπογράψουν νέες συμβάσεις

Δήμος Ρόδου: Καλούνται οι συμβασιούχοι Καθαριότητας να υπογράψουν νέες συμβάσεις

Δήμος Ρόδου: Καλούνται οι συμβασιούχοι Καθαριότητας να υπογράψουν νέες συμβάσεις

A+ A-

«Κάλεσμα» στους συμβασιούχους να προσέλθουν την προσεχή Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 για να υπογράψουν τις συμβάσεις τους και να επαναπροσληφθούν στην Διεύθυνση Καθαριότητας, απηύθυνε χτες μέσω των τοπικών ΜΜΕ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου, Ευγένιος Κορναρόπουλος.

«Όπως είναι γνωστό, ήδη από τις 2 Αυγούστου, εμείς ως Δήμος Ρόδου, έχουμε στείλει στο ΑΣΕΠ για έλεγχο, το σχέδιο των συμβάσεων για τους 127 εργαζόμενους στην Διεύθυνση Καθαριότητας μαζί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι εξαιρετικές προϋποθέσεις που έθετε ο Νόμος Σκουρλέτη για την ανανέωση -ουσιαστικά- των συμβάσεών τους. Οι προϋποθέσεις αναφέρονταν στην προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες παραμέτρους. Η δική μας τεκμηρίωση ήταν ολοκληρωμένη και σε συνάντηση που είχαμε με το ΑΣΕΠ, μας ενημέρωσαν ότι ο φάκελος είναι πλήρης και το μόνο που απομένει για να δοθεί η σχετική έγκριση είναι να στείλουμε τις συμβάσεις υπογεγραμμένες από καθέναν εργαζόμενο ξεχωριστά. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συμβασιούχους να προσέλθουν στον Δήμο Ρόδου την προσεχή Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, να υπογράψουν τις συμβάσεις τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου 2017. Με αυτό τον τρόπο, λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα και φυσικά, θα ενισχύσουν το έργο της Καθαριότητας σε όλο το νησί, όπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου καθώς θα απασχοληθούν σε νευραλγικούς τομείς. Νομίζω πως από εδώ και πέρα, θα εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Ο Γ.Γ., απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη για την πρόσληψη 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, ο γ.γ. του Δήμου Ρόδου τόνισε:

«Σας θυμίζω ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όπως είχε εξαγγελθεί για την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων ήταν σε δύο επίπεδα: το ένα κομμάτι αφορούσε την τακτοποίησή τους για ένα διάστημα λιγότερου του 8μήνου και το δεύτερο κομμάτι είχε να κάνει με την πρόσληψη μόνιμου τακτικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητα σε όλους τους δήμους της χώρας, βάσει των αναγκών που έχει ο κάθε Δήμος. Αυτός ο διαγωνισμός δεν έχει ουσιαστικά εξαγγελθεί, αλλά έχουν ζητηθεί από κάθε Δήμο οι κενές θέσεις στους οργανισμούς τους και να αιτηθούν με μόνιμο προσωπικό. Πρόκειται για περίπου 5.000 άτομα. Θα είναι όμως ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ, γι αυτό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα συμβεί».

 

 

 



ΠΗΓΗ: epoli.gr από dimokratiki.gr

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο