EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βάνδαλοι κατέστρεψαν χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και φάτνη στη Ρόδο

Βάνδαλοι κατέστρεψαν χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και φάτνη στη Ρόδο

Βάνδαλοι κατέστρεψαν χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και φάτνη στη Ρόδο

A+ A-

Τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο έβαλαν κάποιοι ανεγκέφαλοι στο μάτι με βανδαλισμούς της Φάτνης στο Μαντράκι, απέναντι από το «ΑΚΤΑΙΟΝ» και σε καταστροφές των στολιδιών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου.

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς, τονίζοντας ότι «ο χριστουγεννιάτικος στολισμός αποτελεί κοινή ιδιοκτησία όλων των Ροδιτών και όλοι οφείλουν να τον προστατεύουν». Ευχήθηκε δε να πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και όχι για κάποιο οργανωμένο σχέδιο.

Αναλυτικότερα ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής: «Με στενοχωρεί ιδιαίτερα που κάποιοι άνθρωποι, προβαίνοντας σε κάποιες άστοχες και εντελώς αδικαιολόγητες ενέργειες, προσπάθησαν να αμαυρώσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών. Δεν ήταν μόνο η μετακίνηση της φιγούρας της Παναγίας από τη φάτνη στο Μαντράκι και η τοποθέτησή της σε σκάφος, υπήρξε και μία σειρά από άλλους βανδαλισμούς. Χρειάστηκε τρεις φορές να αποκαταστήσουμε το φωτεινό Αρκουδάκι που τοποθετήσαμε στην Πλατεία Κύπρου και αναγκαστήκαμε να το περιφράξουμε προσπαθώντας έτσι να προστατεύσουμε αυτό το στολίδι που έδωσε μεγάλη χαρά σε όλη την πόλη.
Παρατηρούμε επίσης βανδαλισμούς στο φωτεινό στολισμό της πόλης, κάτι που με παραξένεψε ιδιαίτερα. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται απλά για μεμονωμένα περιστατικά και δεν πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες. Πρόκειται για λυπηρά φαινόμενα και θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι οφείλουμε να προστατεύουμε την κοινή ιδιοκτησία των Ροδιτών και να απομονώσουμε τέτοια φαινόμενα».

 



ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο