02.07.20 | 11:28

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άδεια σε Δημοσίους Υπαλλήλους και από ιδιώτη ιατρό [Έγγραφα]
09.05.18 | 13:42

Άδεια σε Δημοσίους Υπαλλήλους και από ιδιώτη ιατρό [Έγγραφα]

Ότι, η βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια (έως 8 ημέρες) δημοσίων υπαλλήλων χορηγείται και με γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού, απάντησε επικαλούμενη σχετική διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα (ακολουθεί) Βουλευτών της Ν.Δ., στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr.

Στην ίδια απάντηση (ακολουθεί), η κα Γεροβασίλη υπογραμμίζει πως, ουδέποτε έχουν γίνει γνωστές στο Υπουργείο εγκύκλιοι άλλων Υπηρεσιών με αντίθετο περιεχόμενο - όπως αναφέρουν οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους.

Στην ουσία, η Υπουργός διαβεβαίωσε πως, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη σχετική διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα, όσον αφορά τη νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία της υπογραφής όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Άξιο υπογράμμισης ότι, μετά τις 8 ημέρες για χορήγηση ιατρικών αδειών, πάλι δεν έχει αλλάξει κάτι και ισχύουν όσα αναφέρονται ρητά στις οικίες διατάξεις.

 

Η ερώτηση

 

Η απάντηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ