19.02.20 | 03:46

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρ. Ζερβός: «Ναι, η ΝΔ έχει προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλής προς τη ΔΕΗ»
14.01.14 | 13:22

Αρ. Ζερβός: Ναι, η ΝΔ έχει προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλής προς τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με έγγραφο του Προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με επικεφαλής τον Βουλευτή Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκο, σε διακανονισμό ληξιπρόθεσμης οφειλής της προς τη ΔΕΗ, προχώρησε η Ν.Δ.

«Η ΔΕΗ είναι εξαιρετικά προσεκτική κατά τη διαχείριση των στοιχείων των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών της και αποφεύγει να τα δημοσιοποιεί, τόσο για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όσο και για λόγους τήρησης του φορολογικού απορρήτου, σχετικά με τους συνεισπραττόμενους φόρους και τέλη (δημοτικούς φόρους και τέλη, ΕΕΤΑ κ.λπ.)» αναφέρει ο κ. Ζερβός.

Προς διευκόλυνση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως ωστόσο αναφέρει, γνωρίζει στους Ερωτώντες Βουλευτές ότι, η ΔΕΗ, δυνάμει σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. της, έχει εγκρίνει Κανονισμούς Διακανονισμών Λογαριασμών Ρεύματος, με στόχο την παροχή δυνατότητας στους πελάτες της - όλων των κατηγοριών - εξόφλησης των λογαριασμών κατανάλωσης τους, μέσω ρύθμισης, κατόπιν σχετικής αίτησης τους.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ., όπως γίνεται γνωστό, με μία παροχή στη Μέση Τάση, από μη εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, παρουσίασε ληξιπρόθεσμη οφειλή και κατόπιν σχετικών αιτήσεων του υπόψη πελάτη για ρύθμιση του χρέους του, αυτές εγκρίθηκαν αρμοδίως. 

Ο υπόψη πελάτης προχώρησε και προχωρά κανονικά στον διακανονισμό της οφειλής του, αποδίδοντας σημαντικό μέρος του ποσού σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού της ΔΕΗ, που ισχύει για όλους τους πελάτες της» κατέληξε ο κ. Ζερβός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ