19.02.20 | 21:38

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και με υπουργική απόφαση οι δίκες - "εξπρές" για συμβασιούχους
07.08.13 | 09:36

Και με υπουργική απόφαση οι δίκες - εξπρές για συμβασιούχους

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, η οποία πιστοποιεί ουσιαστικά αυτό που είχε εξαγγείλει εδώ και καιρό, το Υπουργείο, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο αρχές Νοεμβρίου, θα έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς, οι 3.500 απασχολούνται σε Δήμους της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ