11.08.20 | 16:41

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Υπογραφή ενός σημαντικού έργου υποδομής για τη Λίμνη Πλαστήρα
27.12.13 | 14:48

Υπογραφή ενός σημαντικού έργου υποδομής για τη Λίμνη Πλαστήρα

Υπογράφηκε, σήμερα, στο Δημαρχείο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στο Μορφοβούνι, η σύμβαση ενός από το πιο σημαντικά έργα, που αφορούν στην περιοχή, καθώς και ολόκληρο τον Νομό Καρδίτσας.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων εννέα οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα», για το οποίο ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Τσιαντής, αναφέρθηκε ως εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση, σήμερα, στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα να υπογραφεί το συμφωνητικό ανάμεσα στον Δήμαρχο και στον ανάδοχο, για ένα απ' τα μεγαλύτερα έργα (ίσως το μεγαλύτερο) που κατασκευάστηκε ως σήμερα, μετά το φράγμα της λίμνης, στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και μάλιστα με διαχείριση φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού.

Μετά από επίπονες και επίμονες πολιτικές και τεχνοκρατικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής φτάσαμε σ΄αυτή την αίσια αρχή του τέλους.

Υπογράφουμε, λοιπόν, σήμερα, μετά την έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και τη Διαχειριστική Αρχή, το συμφωνητικό για το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων εννέα οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα». προϋπολογισμού 12,915 εκ. ευρώ».

Η έκπτωση είναι 30,67 % και οι εργασίες θα αρχίσουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή 70 περίπου χλμ. δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών:

· Νεοχωρίου

· Φυλακτής

· Πεζούλας

· Καλυβίων Πεζούλας

· Καλυβίων Φυλακτής

· Κρυονερίου

· Κουτσοδήμου

· Αγ. Αθανασίου Λαμπερού

· Νέου οικισμού Αγ. Αθανασίου Λαμπερού.

Το έργο θα ανακουφίσει οικονομικά δεκάδες επιχειρήσεις, από το "βαρύ" φορτίο της μεταφοράς εκτός λεκάνης απορροής υγρών αποβλήτων.

Εκτός αυτών, όμως, η απόλυτη προστασία της καθαρότητας των νερών της λίμνης, είναι ο μεγάλος στόχος, ώστε να υπάρχει απόλυτα υψηλή ποιότητα πόσιμου νερού, για πάνω από 100.000 Καρδιτσιώτες και χιλιάδες επισκέπτες του Νομού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ