06.07.20 | 20:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Υπογραφή δωρεάς οικοπέδου για τον βιολογικό καθαρισμό Τρίπολης
15.04.14 | 11:46

Υπογραφή δωρεάς οικοπέδου για τον βιολογικό καθαρισμό Τρίπολης

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, με συντονισμένες προσπάθειες τριών περίπου ετών, πραγματοποιεί ένα αίτημα ετών - από το 1991 - των κατοίκων τής πόλης, με την υπογραφή της δωρεάς τού οικοπέδου για βιολογικό καθαρισμό.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς η δωρεά του 55% του οικοπέδου του βιολογικού καθαρισμού προς την ΔΕΥΑ Τρίπολης. 

Επίσης, παραχωρήθηκαν τα δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων εντός της βιομηχανικής περιοχής ΔΕΥΑ, προκειμένου πλέον να έχει τη διαχείριση του.

Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών - από το '91 - που έγινε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της τότε ΕΤΒΑ, της ΔΕΥΑ και του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού.

Δυστυχώς, δεν είχε καταστεί δυνατόν να γίνει η μεταβίβαση σε όλο αυτό το διάστημα των 23 ετών.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, 3 περίπου ετών, κατορθώσαμε να γίνει αυτή η δωρεά, να υπογραφούν τα συμβόλαια και πλέον να παραχωρηθεί όλος ο χώρος των 29 στρεμμάτων του βιολογικού καθαρισμού στη ΔΕΥΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο προσωπικό της ΔΕΥΑ για τις προσπάθειες που έκαναν και το συντονισμό που έγινε προκειμένου να γίνει αυτή η δωρεά.

Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ΕΤΒΑ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον πρώην Νομάρχη, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον κ. Κονταξή που είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, για την προσπάθεια τους να λυθεί ένα θέμα που απασχολούσε χρόνια τώρα τον Δήμο της Τρίπολης» τόνισε, χαρακτηριστικά ο κ. Σμυρνιώτης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ