29.10.20 | 01:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
22.09.15 | 11:31

Υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγινε αποδέκτης 56 προσφύγων από τη Συρία. 

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή Άγιος Γεώργιος Βορίδης, στα Βόρεια παράλια της Νάξου.

Ο Δήμος, ανταποκρινόμενος άμεσα και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Νάξου και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλωτίου, μετέφερε με λεωφορείο τούς μετανάστες στο παλαιό Ειρηνοδικείο Τραγαίας, όπου τους επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης  Μανιός και Δημήτρης Λιανός, οι Πρόεδροι Χαλκείου και Φιλωτίου Γιώργος Γαβαλάς και Βασίλης Κρασσάς, καθώς και ο Πρόεδρος του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης.

Δρώντας άμεσα, ο Δήμος οργάνωσε το χώρο παραμονής των μεταναστών (καθαριότητα, διαμόρφωση κ.α.), ενώ η διοίκηση του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ μετέφερε στην Τραγαία όλα τα εφόδια (κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, τρόφιμα, παιχνίδια κ.α.), που είχαν συγκεντρωθεί πριν έναν περίπου μήνα, για τους 86 μετανάστες που φιλοξενήθηκαν τότε στο Κλειστό Γυμναστήριο. 

Επίσης, ο Δήμος ανέλαβε και μεριμνά για τη σίτισή τους, προσφέροντας ένα γεύμα.

Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Ειρηνοδικείο Τραγαίας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλωτίου, το οποίο είναι αρμόδιο για την φύλαξη και ταυτοποίησή τους, καθώς οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στα διοικητικά όριά του. Συνεπώς και ο χώρος φιλοξενίας έπρεπε να είναι στα όρια της Δρυμαλίας.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί την Ομάδα Αλληλεγγύης και όλους τους εθελοντές που προσέφεραν είδη πρώτη ανάγκης και συνδράμουν στη φιλοξενία των προσφύγων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ