23.06.18 | 22:38

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: «Δεν τους βγήκε η παράδοση της Καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες»
17.07.17 | 13:35

ΥΠΕΣ: Δεν τους βγήκε η παράδοση της Καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες

«Δεν τους βγήκε το σχέδιο παράδοσης της καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες το προηγούμενο διάστημα και προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το άσπρο-μαύρο» δηλώνει στο Real.gr ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Ο.Τ.Α. και τους εργαζομένους σ' αυτούς, που εισέρχεται σε συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το απόγευμα, ενώ ψηφίζεται στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ αποτελεί προϊόν ενός εξαντλητικού διαλόγου με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης γι’ αυτό και τυγχάνει της αποδοχής τους. Έχει δε δοθεί στη δημοσιότητα από τον περασμένο Απρίλιο. Είναι, επίσης, γνωστό στους Θεσμούς τα σημεία που ενδεχομένως θα επηρέαζαν τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος», επισημαίνει στη δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών.

 

Ολόκληρη η δήλωση του ΥΠ.ΕΣ.

«Ο θόρυβος που έχει σηκωθεί με αφορμή το νομοσχέδιο-"σκούπα" του ΥΠΕΣ είναι ενδεικτικός του τρόπου που πολιτεύεται η δεξιά συντηρητική αντιπολίτευση αλλά και της πάγιας τακτικής των συστημικών ΜΜΕ, που έχοντας πάρει διαζύγιο από την δημοσιογραφική δεοντολογία, επιτίθενται ψευδολογώντας στην Κυβέρνηση. Ανακάλυψαν χιλιάδες διορισμούς, ρουσφέτια, δημοσιονομικό εκτροχιασμό και παρακαλούν τους uεσμούς να παρέμβουν για να μας σώσουν.

Δεν τους βγήκε το σχέδιο παράδοσης της Καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες το προηγούμενο διάστημα και προσπαθούν για άλλη μια φορά να "κάνουν το άσπρο - μαύρο".

Να δικαιούνται γάντια και οι συμβασιούχοι στη Καθαριότητα που μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια και όχι μόνο οι μόνιμοι.

Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης, έως 100 δόσεις, των χρεών προς τους Δήμους φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Να μπορούν να δημοπρατούν οι Δήμοι τα υλικά από την ανακύκλωση των απορριμμάτων αυξάνοντας τα έσοδα τους.

Να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν POS στα ταμεία τους.

Να δικαιούνται για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οδοιπορικών όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατοικούν σε απόσταση πάνω από δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου τους, εξαιρουμένων των Δήμων της Α' και Β' Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Εκτός και αν οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό το να δοθεί και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύουν αποτεφρωτήρα νεκρών.

Η συζήτηση, που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί η γύμνια των συντηρητικών δυνάμεων σε όλες τους τις εκδοχές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ