23.07.19 | 03:52

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: “Θα προλάβουμε τις προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ” [ΒΙΝΤΕΟ]
08.02.19 | 07:33

ΥΠΕΣ: Θα προλάβουμε τις προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ [ΒΙΝΤΕΟ]

O Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΤ1 τόνισε πως τόσο με την αρωγή του Υπουργείου, όσο και την προσπάθεια του ΑΣΕΠ θα είναι εφικτός ο διορισμός των οριστικών επιτυχόντων της 3Κ/2018, πριν την διεξαγωγή των εκλογών. «Θα προλάβουμε, θα μπουν οι άνθρωποι αυτοί στις θέσεις τους σε όλους τους Δήμους. Μιλάμε για 8.500 θέσεις στην καθαριότητα και την ύδρευση και συμπληρωματικά άλλες θέσεις, οι οποίες θα καλύψουν πάρα πολύ μεγάλα κενά στους Δήμους».

Ο κ. Χαρίτσης υπερθεμάτισε της επιλογής της Κυβέρνησης για προσλήψεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σ΄ αυτό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασκώντας κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έκανε λόγο για μη χρειαζούμενες προσλήψεις στην Καθαριότητα των Δήμων.

Τόνισε πως οι προσλήψεις θα γίνουν με τον κανόνα 1:1 - «ο κ. Μητσοτάκης θα επαναφέρει τον κανόνα 1:5» επισήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών - σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Προσλήψεις ανειδίκευτου, τεχνικού, εξειδικευμένου – επιστημονικού προσωπικού». 

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις σε παιδεία, υγεία, Αυτοδιοίκηση. Η Νέα Δημοκρατία από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1/5 που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων, από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην υγεία. Η υποκρισία έχει και τα όριά της».

Σε άλλα θέματα της συνέντευξης τόνισε κυριότερα,

  • «Η απόφαση για τις εκλογές θα ληφθεί με καθαρά πολιτικούς όρους, όχι τεχνικούς. Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Οι ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σχέδιο νοθείας στις εκλογές είναι απαράδεκτοι, αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής.»
  • «Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα. Εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για 1η φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα.»
  • «Αυτή η Κυβέρνηση έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις μεγάλες προκλήσεις. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, έλυσε με εθνικά επωφελή τρόπο την ιστορική εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Τώρα προέχει η υλοποίηση των θετικών μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ