19.09.20 | 03:24

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: “Πόρους 134 εκ. € το ΦιλόΔημος Ι, τουλάχιστον 2,5 δις € το Αντώνης Τρίτσης”
22.05.20 | 18:17

ΥΠΕΣ: Πόρους 134 εκ. € το ΦιλόΔημος Ι, τουλάχιστον 2,5 δις € το Αντώνης Τρίτσης

Στη δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη: "Μνημείο υπεκφυγών, ανακριβειών και ψεμάτων η «μη απάντηση» του κ. Θεοδωρικάκου στη Βουλή για τον «ΦιλόΔημο Ι»", απαντά, με ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος: 

«Είναι γνωστό ότι το πέρασμα του κ. Σκουρλέτη από θέσεις ευθύνης που αφορούν την Αυτοδιοίκηση είχε τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για τον θεσμό. Προφανώς και ως αντιπολίτευση συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» είχε πόρους μόλις 134 εκατ. ευρώ έναντι υποσχέσεων έργων 1,2 δισ. ευρώ.

Αντίθετα το σημερινό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ. Αφορά όλους τους δήμους της χώρας και περιλαμβάνει ευρύτατο πλαίσιο έργων και καινοτόμων δράσεων με άμεσο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Χάρη δε σε αυτούς τους διασφαλισμένους πόρους εξασφαλίζεται και το σύνολο των προηγούμενων έργων που ήταν στον αέρα.

Ευχόμαστε στον κ. Σκουρλέτη να προσαρμοστεί γρήγορα στην αλήθεια και στην πραγματικότητα, ώστε να είναι περισσότερο χρήσιμος, έστω στο κόμμα του.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ