09.08.20 | 20:23

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: “Καμία απόλυση δημοτικού υπαλλήλου – Έτσι θα πληρώνεται η Καθαριότητα”
17.11.19 | 09:14

ΥΠΕΣ: Καμία απόλυση δημοτικού υπαλλήλου – Έτσι θα πληρώνεται η Καθαριότητα

Μετά τη “μικρή” 3K – και τα άλλα πολλά, σημαντικά που λέει για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ – στο “επίμαχο” Άρθρο 178, αναφέρεται ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη μεγάλη συνέντευξή του στα ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr που θα δημοσιευτεί αύριο, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απαντά στο πώς, θα καλύπτονται οι δαπάνες Καθαριότητας των Δήμων (τακτικό προσωπικό, δικαστικά δικαιωμένοι συμβασιούχοι, “μεγάλη” και “μικρή” 3K, Άρθρο 178 και ιδιώτες), ενώ διαμηνύει για ακόμη μία φορά πως, δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

«[….] Το έχω πει και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία. Δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο από την πλευρά της Κυβέρνησης. Έχουμε το θάρρος και αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας θα το λέγαμε ευθέως.

Όσον αφορά τις προσλήψεις της 3Κ και αυτής που αποκαλείται “μικρή 3Κ”, σας θυμίζω ότι είναι προσλήψεις που οι ίδιοι οι Δήμοι έχουν ζητήσει και ο αριθμός των προσλαμβανομένων σε κάθε δήμο έχει προκύψει σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε δήμου να καλύψει τις ανάγκες που έχει.» [….]

Ολόκληρη η απάντηση στο φλέγον αυτό θέμα, καθώς και ολόκληρη η συνέντευξη, αύριο, Δευτέρα, στο epoli.gr.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ