16.07.20 | 07:20

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ για Άρθρο 179: “Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης”
23.10.19 | 09:14

ΥΠΕΣ για Άρθρο 179: Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης

«Κανένας εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Αυτή είναι μία κατηγορηματική δήλωση και είναι το μήνυμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης και του Δημόσιου Τομέα. Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις».

Αυτό τόνισε, πριν λίγα λεπτά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Τ/Σ OPEN αναφερόμενος στις μεγάλες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στο Άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, που εισάγει τους ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμό, Πράσινο).

«Τι κάνουμε όμως; […] Δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων να χρησιμοποιούν και τον ιδιωτικό τομέα στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και στο Πράσινο και στον Φωτισμό».

Στο ερώτημα εάν ο Δήμαρχος θα απολύσει ήδη μόνιμους εργαζομένους – θα έχει να πληρώνει κι αυτούς και τους ιδιώτες – ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε:

«Σας επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης. Όμως υπάρχουν κενά υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ελλείψεις και χρειάζεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιτρέπουμε να γίνει με αυτόν τον νόμο. Κι αυτό το θέλει η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Γιατί θέλουμε καθαρές πόλεις, φωτεινές πόλεις, ασφαλείς πόλεις και γειτονιές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάντηση του Ν. Τράκα στον ΥΠΕΣ περί μη απολύσεων: “Απολύσεις και ακριβοί ιδιώτες”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ