07.08.20 | 18:47

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΥΠΕΚΑ: Δεν πωλείται ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός της Καρδίτσας
29.01.14 | 15:27

ΥΠΕΚΑ: Δεν πωλείται ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός της Καρδίτσας

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και τον Υφυπουργό, Μάκη Παπαγεωργίου συναντήθηκε, χθες, στη Βουλή, ο Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτριος Τσιαντής, με αφορμή δημοσιεύματα, περί ιδιωτικοποίησης  του Υδροηλεκτρικού Σταθμού και κατά συνέπεια, πιθανά προβλήματα που θα δημιουργούσε αυτό, τόσο στις χρήσεις του νερού της Λίμνης Πλαστήρα, όσο και στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Λίμνης. 

Πέραν του υπομνήματος που επιδόθηκε εκ μέρους του κ. Τσιαντή στους Υπουργούς, τονίστηκε και προφορικά προς αυτούς, η απόλυτη ιδιαιτερότητα της Λίμνης Πλαστήρα ως ταμιευτήρας πόσιμου νερού, κάτι που αφορά 100 χιλιάδες Καρδιτσιώτες και τουρίστες του Νομού, αλλά και ως βασικός πάροχος του αρδευτικού δικτύου εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων στον κάμπο της Καρδίτσας και όχι μόνο. 

Επίσης, ο Δήμαρχος και οι παρόντες Βουλευτές ανέδειξαν και την οικολογική διάσταση του θέματος, καθώς και την ανησυχία για πιθανή ανεξέλεγκτη χρήση από ιδιώτες, η οποία πιθανόν να δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Λίμνης, το οποίο είναι και προστατευόμενο ως περιοχή Natura. 

Εκ μέρους των κ.κ. Γ. Μανιάτη και Μ. Παπαγεωργίου υπήρξε κατηγορηματική άρνηση ότι, επίκειται πώληση του Υ/Σ Ν. Πλαστήρα και ότι, το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο επ’ ουδενί δεν αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο τα δίκτυα διανομής που είναι θέμα υποχρεωτικής Κοινοτικής Οδηγίας.

Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και τους παριστάμενους Βουλευτές ότι, καμιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει από πλευράς αυτών και της κοινής γνώμης της Καρδίτσας.

Από πλευράς του κ. Τσιαντή υπήρχε επίσης επικοινωνία και ενημέρωση για το θέμα, τόσο με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή κ. Σπυρίδων Ταλιαδούρο, που ήταν στο εξωτερικό, όσο και με τους κ.κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και Νικόλαο Μιχαλάκη, Βουλευτές Καρδίτσας. 

Επιστολή ενημέρωσης επιδόθηκε και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλειο Τσιάκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ