14.04.21 | 17:13

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ.Δ.Α.: “Έως την Τρίτη 8 Αυγούστου η αποστολή των στοιχείων της αξιολόγησης”
13.07.17 | 17:54

ΥΠ.Δ.Α.: Έως την Τρίτη 8 Αυγούστου η αποστολή των στοιχείων της αξιολόγησης

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης σε Φορείς του Δημοσίου και τους Ο.Τ.Α., σε συνέχεια των αντιδράσεων, οι οποίες έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της, καλώντας τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους που υπάγονται στο σύστημα αξιολόγησης του ν.4369/2016 και να μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενημερώνει με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τους υπευθύνους για την παραπάνω διαδικασία, επισημαίνοντας πως, οι Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού πρέπει έως την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, να αποστείλουν στην Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Δ.Α. συγκεντρωτικά στοιχεία, αναφορικά με την εφαρμογή των διαδικασιών της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους.

Στο ίδιο έγγραφο κάνει, παράλληλα, σαφές ότι,

1. Η αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της και συνεισφέρει στην ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και στην υποκίνηση των υπαλλήλων.

2. Η αξιολόγηση αποτελεί βασικό εργαλείο για την λογοδοσία των δημόσιων οργανώσεων και φορέων και τον προγραμματισμό της δράσης τους.

3. Κατοχυρώνει την επαγγελματική υπόσταση των υπαλλήλων, διασφαλίζοντας τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

4. Διασφαλίζει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με αξιοκρατία.

«Η απαίτηση της κοινωνίας και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων για μια νέα, αξιοκρατική, δημοκρατική, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση αλλά συνταγματική επιταγή», ολοκληρώνει.

 

Ακολουθεί το έγγραφο

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ