15.12.19 | 04:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΥΘΗΡΩΝ

Χωρίς πλοίο και ούτε ψωμί τα Αντικύθηρα! - Αναφορά του Δημάρχου στον Εισαγγελέα
26.01.18 | 10:15

Χωρίς πλοίο και ούτε ψωμί τα Αντικύθηρα! - Αναφορά του Δημάρχου στον Εισαγγελέα

Χωρίς πλοίο για 11 ημέρες θα μείνουν τα Αντικύθηρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του, όχι μόνο να μην έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν απ’ αυτό, αλλά πολύ περισσότερο να προμηθευτούν βασικά είδη επιβίωσης – διατροφής.

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος τονίζει πως, ο γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας τον “παρακάλεσε” να επικοινωνήσει με τους πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ, προκειμένου να το δρομολογήσουν χωρίς επιδότηση (χθες έληξε η σχετική σύμβαση), και να “αντιμετωπιστεί” το πρόβλημα…!

«…Δρομολόγιο στα Αντικύθηρα των 20 κατοίκων δεν θα γίνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (συνολικά 11 μέρες χωρίς πλοίο το νησί) και ο Γ.Γ. του ΥΕΝ μου ζήτησε χτες να "παρακαλέσω" τους πλοιοκτήτες να πάνε και Αντικύθηρα (χωρίς επιδότηση φυσικά), με εμένα να του απαντάω ότι όλα αυτά είναι ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ πράγματα που δεν ταιριάζουν σε Κράτος στοιχειωδώς οργανωμένο. Αν κ. Γενικέ οι πλοιοκτήτες δεν ήταν ο Τουρλομούσης με τον Τσαϊλά αλλά ήταν ο Grimaldi θα μου ζητούσατε πάλι να τον παρακαλέσω να κάνει δωρεάν δρομολόγια στα Αντικύθηρα;;», έγραψε στα social media ο κ. Χαρχαλάκης.

Μάλιστα, ενδεικτικό του μεγάλου αυτού θέματος, ότι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων έχουν μείνει ακόμη και από ψωμί, με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος να “επιστρατεύεται” - μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου - προκειμένου οι κάτοικοι να έχουν έστω το βασικό αυτό είδος επιβίωσης, με τον κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη να προσφεύγει στην Δικαιοσύνη.

«…Για να ανεφοδιαστεί το νησί με ψωμί παρακάλεσα τον Αρχηγό του Λ.Σ. να μεταφέρει σήμερα προμήθειες στα Αντικύθηρα ελικόπτερο του Λιμενικού, κάτι που έγινε αποδεκτό αμέσως και τον ευχαριστώ θερμά.

Ευελπιστώ την προσεχή Τετάρτη το ΙΟΝΙΣ να επανέλθει στα δρομολόγιά του για να μην χοντρύνει η κατάσταση.

Το ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις ημέρες που είναι κενές συμβάσεως είναι δεδομένο. Εντός ολίγου θα καταθέσω αναφορά στον κ. Εισαγγελέα.

Το να παρουσιάζουμε τα σφάλματα ως επίτευγμα είναι αστείο και δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι...».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ