18.04.21 | 02:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΗΝΟΥ

Χωρίς οδηγούς κινδυνεύουν να μείνουν τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Τήνου
04.04.14 | 22:21

Χωρίς οδηγούς κινδυνεύουν να μείνουν τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Τήνου

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Κροντηράς, στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το καθεστώς "διαθεσιμότητας" στο οποίο περιήλθαν οι οδηγοί ασθενοφόρων Υγειονομικών Μονάδων, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή, και που κινδυνεύει να αφήσει το Κ.Υ. Τήνου, χωρίς ασθενοφόρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές των ασθενών. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Δημάρχου αναφέρεται ότι, οι κάτοικοι της Τήνου θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι τέσσερις οδηγοί ασθενοφόρων, που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ καθίσταται σαφές ότι, για έναν μήνα δεν υπάρχουν αντικαταστάτες όσων τεθούν στη "διαθεσιμότητα".

Προς αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου ο κ. Κροντηράς ζητά: Πρώτον, να παραμείνουν και οι 4 οδηγοί ασθενοφόρων στην Τήνο και δεύτερον, στην περίπτωση που εφαρμοσθούν όσα διαλαμβάνονται στο προσφάτως ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, να ληφθεί μέριμνα κάλυψης των κενών που δημιουργούνται  στις βάρδιες για τον ένα μήνα της "διαθεσιμότητας", «αφού ληφθεί ειδικά υπόψη ότι πλησιάζουμε στο Πάσχα, που το νησί μας δέχεται πλήθος επισκεπτών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ