20.09.19 | 19:32

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Χωρίς ΜΑΠ οι εργαζόμενοι του Δ. Καρπάθου - Στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κινητοποιήσεις
03.04.19 | 17:55

Χωρίς ΜΑΠ οι εργαζόμενοι του Δ. Καρπάθου - Στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κινητοποιήσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Δήμου Καρπάθου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Δημοτική Αρχή, «η οποία αδιαφορεί σε αιτήματα του προσωπικού που άπτονται της Υγείας, της Ασφάλειας και βεβαίως θέσεων εργασίας».

«Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Προσωπικού του Δήμου Καρπάθου, η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει συστηματική αδιαφορία σε θέματα, όπως είναι η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων, η καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών παρελθόντων ετών, η στελέχωση και η συντήρηση του Χ.Υ.Τ.Α. και ο έλεγχος από το Κ.Τ.Ε.Ο. των οχημάτων», τονίζει η Ομοσπονδία.

«Στην αδιαφορία, την αλαζονεία και τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής Καρπάθου, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων, ο Σύλλογος Προσωπικού απαντά με κινητοποιήσεις. Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 θα πραγματοποιήσει 3ωρη Στάση Εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή συνεχίσει στην ίδια προκλητική και επικίνδυνη στάση, τότε θα οριστεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», προσθέτει, για να ολοκληρώσει:

«Η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), η Υγεία και η Ασφάλεια του προσωπικού, ειδικά στα χρόνια των μνημονίων που τα Εργατικά Ατυχήματα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί συνεχώς ανθρώπους της από την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας, την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων και την  ατιμωρησία, συνιστά μείζον ζήτημα για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η Ομοσπονδία καλύπτει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Προσωπικού του Δήμου Καρπάθου για το σύνολο των αιτημάτων τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ