27.06.19 | 07:43

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χτυπήματα του ΣΔΟΕ κατά του παραεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα
30.08.18 | 13:14

Χτυπήματα του ΣΔΟΕ κατά του παραεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας, μετά τη στελέχωσή της με σημαντικό αριθμό νέων υπαλλήλων, υλοποιεί τον ετήσιο προγραμματισμό δράσεών της με αυξανόμενη ένταση, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές. Ήδη, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας, προχώρησαν σε σημαντικό αριθμό ελέγχων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αγορά «Καπάνι» αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την εμπορία ενδυμάτων.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39 του Ν. 4155/2013, κατέσχεσαν και κατέστρεψαν – άμεσα – εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.α.) τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών.

Σχηματίστηκαν πέντε (5) επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Επίσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 Ν. 4144/2013 για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ολοκλήρωσαν 49 έλεγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.

Τέλος, πραγματοποίησαν με επιτυχία έλεγχους, στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν.2121/1993), από τους οποίους προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις.

«Οι υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζουν  τις προσπάθειες τους κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ.

                                                                                                                                                  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ