29.05.20 | 08:09

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χρόνοι και διαδικασία διορισμού, ειδική εμπειρία, πολυτεκνία στην 3Κ: Διευκρινήσεις
02.07.19 | 08:52

Χρόνοι και διαδικασία διορισμού, ειδική εμπειρία, πολυτεκνία στην 3Κ: Διευκρινήσεις

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι' και ΕΔΩ το Κ’.

 

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις 

ΕΡ.: Στα οριστικά αποτελέσματα της 3Κ/2018 μου αφαιρέθηκε ως μη ειδική εμπειρία μία οκτάμηνη σύμβαση σε ΔΕΥΑ σε κλάδο ΤΕ Μηχανικών. Για ποιο λόγο; Δεν θεωρείται ανταποδοτική υπηρεσία; Ήταν με βάση το υπόδειγμα του υπουργείου.

«Εφόσον πήρατε από τον φορέα στον οποίο κάνατε την οκτάμηνη σύμβαση βεβαίωση, στην οποία αναφερόταν ότι έχετε ειδική εμπειρία, κακώς δεν προσμετρήθηκε αυτή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε αίτηση θεραπείας.»

 

ΕΡ.: Ήθελα να ρωτήσω είμαι στους επιτυχόντες στην 3Κ και ακόμα δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο. Θα πρέπει να κάνω κάτι η όχι; Μήπως πρέπει να πάρω εγώ τηλέφωνο στον Δήμο που πέρασα; Ευχαριστώ.

«Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, καθότι θα κληθείτε να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον διορισμό σας. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο για περισσότερες πληροφορίες.»

 

ΕΡ.: Καλησπέρα σας. Είμαι διοριστέος στην 3Κ/2018. Ο φορέας μου μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει την διαδικασία διορισμού. Μήπως γνωρίζετε ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που έχει ο δήμος για να μας φωνάξει να του πάμε τα δικαιολογητικά μας; (Όχι το 3μηνο για τον διορισμό αλλά για την κατάθεση των χαρτιών από μέρους μας). Σας ευχαριστώ.

«Αυτό εξαρτάται από την υπηρεσία προσωπικού του Δήμου, η οποία έχει την ευθύνη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των διορισμών (εντός του 3μήνου).»

 

ΕΡ.: Καλημέρα σας! Έχω μια ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2018. Εγώ είμαι υιοθετημένη και χωρίς άλλα αδέλφια στην θετή μου οικογένεια. Από την φυσική μου οικογένεια έχω άλλες τρεις αδελφές και είναι εγγεγραμμένοι στον σύλλογο πολυτέκνων. Στο χαρτί που παίρνουν από τον ΑΣΠΕ για την πολυτεκνία είμαι και εγώ με το επίθετο των φυσικών γονέων. Ρώτησα στον δήμο που ανήκω αν μπορώ να κάνω χρήση της πολυτεκνίας στην περίπτωση μου και μου είπαν ναι αρκεί να βγάλω μια βεβαίωση ταυτοπροσωπίας στην οποία αναφέρει πως ο δήμος βεβαιώνει ότι εγώ με το επίθετο που έχω τώρα είμαι το ίδιο πρόσωπο με το επίθετο των φυσικών γονιών μου που αναγράφεται στο χαρτί του ΑΣΠΕ. Έκανα χρήση αυτών που μου είπαν σε ΣΟΧ του δήμου και μετρηθήκαν  κανονικά τα μόρια, ενώ στην 3Κ/2018 μου έκοψαν τα 300 μόρια σαν παιδί πολυτέκνων. Η ερώτηση είναι, τι ισχύει τελικά; Σας ευχαριστώ!

«Προφανώς στην 3Κ/2018 δεν σας μέτρησαν τα μόρια διότι δεν προσκομίσατε τη βεβαίωση της ΑΣΠΕ και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατρός σας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι λογικό να απαιτείται και η ταυτοπροσωπία. Εξάλλου, πρέπει να σημειωθεί ότι από την ώρα που θα χαρακτηρισθούν οι γονείς ή ο γονέας ως Πολύτεκνοι(ος) διατηρούν ισοβίως την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως τη διατηρούν και όσοι την είχαν αποκτήσει βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979 και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα, που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα, κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006. Επομένως, για όσο διατηρείται η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός φυσικού γονέα σας θα πρέπει να θεωρείστε πολύτεκνη.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ