02.12.20 | 15:31

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

46 χρόνια ΝΔ: Το τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης που ανήρτησε ο Υπουργός Εσωτερικών
04.10.20 | 11:15

46 χρόνια ΝΔ: Το τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης που ανήρτησε ο Υπουργός Εσωτερικών

Με αφορμή τα 46 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανήρτησε το παρακάτω κείμενο - τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας, της 4ης  Οκτωβρίου 1974 από τον Κωσταντίνο Καραμανλή, σχολιάζοντας: «Με τη ματιά του σήμερα, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του!»

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία,την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν - και σε τελική ανάλυση υπηρετούν - και περισσότερους και ανωνύμους. Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ