12.12.19 | 05:31

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΣΕΡΡΩΝ

100 χρόνια συμπληρώθηκαν από την απελευθέρωση των Σερρών
29.06.13 | 17:24

100 χρόνια συμπληρώθηκαν από την απελευθέρωση των Σερρών

100 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών συμπληρώνονται σήμερα, με τον Δήμο και την Π.Ε Σερρών να πραγματοποιούν μία σειρά εκδηλώσεων, τιμώντας την ιστορική αυτή μέρα.

Τις επετειακές αυτές εκδηλώσεις τίμησαν πλήθος κόσμου και επίσημοι, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να παρίσταται, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τιμώντας την ιστορική αυτή μέρα, το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτη Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου), επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς και παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στο κέντρο των Σερρών, μπροστά από το Διοικητήριο της πόλης.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στις Σέρρες, στο “μέγα και θαυμαστόν άστυ” των βυζαντινών χρόνων, για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Μακεδονία έναν αιώνα πριν.

Η συμβολή των Σερραίων αγωνιστών και ηρώων στο Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους υπήρξε αδιαμφισβήτητη και καθοριστική για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ιστορική παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ισχυρό αίσθημα ευθύνης πολέμησαν για τα υψηλά ιδανικά και ιδεώδη της πατρίδας μας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, τη γνώση και τα διδάγματα της ιστορίας, έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε δυναμικά ένα ζωντανό παρόν και ένα δημιουργικό μέλλον για το τόπο».

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών κατέχει κομβική θέση στον ευρύτερο και ενιαίο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό. Οι Σέρρες είναι ένα «δυνατό χαρτί» στην εντατική και μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της περιοχής, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με στόχο και όραμα το μετασχηματισμό της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση επενδύσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους, να δώσουμε χώρο σε νέες καινοτόμες ιδέες, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία για να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους της οικονομικής κρίσης και να πάμε τις Σέρρες μας, τη Μακεδονία μας ένα βήμα μπροστά» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ