11.05.21 | 21:49

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Χρησιμοποίηση Αντιδημάρχου για την εξαπάτηση επιχειρηματιών
29.01.21 | 13:08

Χρησιμοποίηση Αντιδημάρχου για την εξαπάτηση επιχειρηματιών

Η Κάλυμνος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νικήτας Τσέρος, μπήκαν αυτή την φορά στο στόχαστρο των απατεώνων, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το όνομά του, επιχείρησαν να αποσπάσουν με δόλο μεγάλα χρηματικά ποσά από δύο επιχειρηματίες που διατηρούν ιχθυοπωλεία στο νησί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλύμνου αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ενημερώνουμε τον Καλυμνιακό Λαό πως χθες Πέμπτη 28/1/2021 επιτήδειοι απατεώνες χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ηλία Τσέρου, προσπάθησαν να αποσπάσουν με δόλο μεγάλα χρηματικά ποσά από τους συμπατριώτες μας και συγκεκριμένα από γνωστά ιχθυοπωλεία του νησιού.

Οι επιτήδειοι έκαναν μεγάλες τηλεφωνικές παραγγελίες εξ΄ ονόματος του κ. Τσέρου και στη συνέχεια προσποιούμενοι πως έγινε λάθος στην αναγραφή του ποσού , ζητούσαν να τους επιστρέψουν δήθεν τα επιπλέον χρήματα. Δυστυχώς παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα προ τριμήνου με πρατήρια άρτου. Αμέσως ενημερώθηκε το Α.Τ. Καλύμνου το οποίο έσπευσε να ενημερώσει όλους τους αντίστοιχους επιχειρηματίες προκειμένου να μην εξαπατηθούν. Η υπόθεση διερευνάται από τις Αρχές. Παρακαλούμε θερμά τους συμπολίτες μας να διασταυρώνουν πάντα τέτοιου είδους πληροφορίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να μην καταθέτουν ΠΟΤΕ χρήματα. Κάθε εγχρήματη συναλλαγή με τον Δήμο προϋποθέτει συγκεκριμένες γραφειοκρατικές ενέργειες και διαδικασίες οι οποίες ποτέ δε γίνονται με τηλεφωνική συνεννόηση.»ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ