16.07.19 | 07:42

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χρηματοδότηση Ελληνικών ΜμΕ από 100% Ευρωπαϊκά κονδύλια»
18.11.16 | 12:38

Χρηματοδότηση Ελληνικών ΜμΕ από 100% Ευρωπαϊκά κονδύλια

Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από 100% Eυρωπαϊκά κονδύλια προτείνει η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, κα. Κορίνα Κρέτσου.

Η πρότασή της διατυπώθηκε στο πλαίσιο του 8ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Καινοτομία, σε απάντηση της παρέμβασης της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κας Μαρίας Σπυράκη.

Η κα. Σπυράκη στην παρέμβασή της εξήγησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται άμεσα «απλοποίηση των κανονισμών και ειδικές χρηματοδοτικές πλατφόρμες που θα συνδυάζουν ιδιωτικά κονδύλια με πόρους από το ΕΣΠΑ και το σχέδιο Γιούνκερ για να παράξουν καινοτόμα προϊόντα». «Οφείλουμε να βάλουμε την καινοτομία στην κορυφή των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε.» κατέληξε η Ευρωβουλευτής.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Τζέρσι Μπούζεκ.

Η απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής στηκ κα. Μαρία Σπυράκη δείχνει ότι υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα των έργων που προτείνονται από τις χώρες του Νότου και ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ανάγκη να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ