03.04.20 | 15:00

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΧΑΡΝΩΝ

Μία ξεχωριστή διάκριση για το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών
21.05.13 | 17:58

Μία ξεχωριστή διάκριση για το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών

Η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, ταξιδέψε στο Μιλάνο, όπου ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίαςπρος τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήριο Ντούρο, και τον Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Δημήτριο Καλομοίρη, έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από την υπογραφή του διατάγματος των Μεδιολάνων (διάταγμα της ανεξιθρησκίας). Αποκορύφωμα της επίσκεψης υπήρξε η άφιξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίου, ο οποίος προσκλήθηκε από τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Μιλάνου, Καρδινάλιο, κ. Angelo Scola.

Η χορωδία συμμετείχε στην επίσημη Δοξολογία, επί την ευλογητή επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στον Ελληνορθόδοξο Ναό Santa Maria Botone «Παναγία του Ακαθίστου», ο οποίος πρόσφατα παραχωρήθηκε στην Ελληνορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης.

Επίσης, συμμετείχε ψάλλοντας από το σύνθρονο της Βασιλικής του Αγ. Αμβροσίου, κατά το μεγαλύτερο μέρος της preghiera ecumenica, στην οποία προεξήρχαν ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Angelo Scola.

Η βυζαντινή χορωδία του Δήμου Αχαρνών λάμπρυνε τη διοργάνωση και κατενθουσίασε τους 2.000 και πλέον παρευρισκομένους στη Βασιλική.

Τον Δήμαρχο Αχαρνών εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νικόλαος Κρημνιανιώτης, ενώ παρέστη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχαήλ Βρεττός.

Η διοργάνωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από αρκετά Μ.Μ.Ε. της Ιταλίας (RAI 1, 2) και παγκοσμίως από το τηλεοπτικό δίκτυο του Βατικανού(TELE-PACE).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ