04.06.20 | 11:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Από τα χέρια του Δημάρχου Καλαβρύτων το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας
30.09.13 | 11:31

Από τα χέρια του Δημάρχου Καλαβρύτων το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας

Έφυγε, σήμερα το πρωί στις 8:30, από τα Καλάβρυτα, η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Σότσι 2014”, για να ταξιδέψει στην Πάτρα και σε άλλες 30 πόλεις της Ελλάδας και να συνεχίσει το ταξίδι της στη Ρωσία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτέρευσε χθες το βράδυ, στα Καλάβρυτα, αφού πέρασε πρώτα από την Κλειτορία.

Μετά την άφιξή της στα Καλάβρυτα και την αφή του βωμού από τον λαμπαδηδρόμο αριστούχο μαθητή της Γ’ Λυκείου Καλαβρύτων και 2ο Πανελλήνιο πρωταθλητή στο ταεκβοντο (taekwondo) παίδων Δημήτρη Αθανασόπουλο και με τη συμμετοχή πλήθους Καλαβρυτινών πολιτών, πραγματοποιήθηκε μια λιτή τελετή, που περιλάμβανε, την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ομιλία υποδοχής της Ιερής Φλόγας από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, χαιρετισμούς από τον Εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Σότσι 2014”, κ. Βλαδιμίρ Μαρτινέσκου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, κ. Γιάννη Καρρά, και ακολούθησε πολιτιστικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Καλαβρύτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδρέας Φούρας και ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Πολλά και δυνατά χειροκροτήματα, συγχαρητήρια και επευφημίες ακούστηκαν, όταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων παρουσίασε τους έξι λαμπαδηδρόμους του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Οι λαμπαδηδρόμοι του Δήμου ήτα νμαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης των Γυμνασίων και των Λυκείων Κλειτορίας και Καλαβρύτων. 

Σήμερα το πρωί, την Ολυμπιακή Φλόγα κατευόδωσε και μετέφερε, από την Εκκλησία στην Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων μέχρι το Σταθμό του Τραίνου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, για να συνεχίσει το ταξίδι της προς την Πάτρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ