20.09.20 | 00:05

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ

Ξεκινούν τα πρώτα έργα ανάπλασης του πρώην νεκροταφείου Νεάπολης
24.01.20 | 17:49

Ξεκινούν τα πρώτα έργα ανάπλασης του πρώην νεκροταφείου Νεάπολης

Ξεκινούν τα πρώτα έργα προϋπολογισμού €848.000, στο πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης, με τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, κ. Γ. Ιωακειμίδη, να δηλώνει:

«Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια η πόλη θα δει την ανάπλαση της μεγαλύτερης ελεύθερης έκτασης, να γίνεται πράξη.

Τα 46 στρέμματα του χώρου στο καταργημένο νεκροταφείο της Νεάπολης θα αρχίσουν να μεταμορφώνονται σε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής και άθλησης.

Το σύνολο των έργων που προβλέπονται, απαιτούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων και γι’ αυτό είναι δύσκολο να γίνουν όλα μαζί.

Επιλέξαμε τη σταδιακή ανάπλαση, ξεκινώντας από το νότιο τμήμα της έκτασης πίσω από το 19ο Δημοτικό και στο παρακείμενο αλσύλλιο, με τα έργα που προβλέπει η μελέτη που πήρε το 1ο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που κάναμε πριν από δύο χρόνια περίπου.

Στη συγκεκριμένη έκταση λοιπόν, αφού καθαριστεί, θα κατασκευαστούν ένα γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και ένα γήπεδο τένις προδιαγραφών Γ.Γ. Αθλητισμού. Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου, θα τοποθετηθεί σύστημα άρδευσης, αποχετεύσεις ομβρίων και νέος φωτισμός Led. Θα γίνουν περιφράξεις, πλακοστρώσεις, διάδρομοι πρόσβασης ΑμεΑ, θα τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ξύλινες πέργκολες, παγκάκια και θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος επίσκεψης οικόσιτων ζώων με ξεχωριστή είσοδο.

Η ανάπλαση του νότιου τμήματος, έχει συνολικό προϋπολογισμό €848.000 και πολύ σύντομα θα αρχίσει, αφού η εργολαβία βρίσκεται στη φάση υπογραφής της σύμβασης.

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχα πει ότι η πόλη μπαίνει σε περίοδο μεγάλων έργων που για δεκαετίες δε γίνονταν και τα είχε ανάγκη.

Ξεκινήσαμε λοιπόν και σύντομα θα ανακοινώσουμε πολλά ακόμα.»

    

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ