05.06.20 | 09:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ξεκίνησε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών
08.02.18 | 09:13

Ξεκίνησε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών

Περιστερίου και Χαϊδαρίου Ανδ. Παχατουρίδης και Μιχ. Σελέκος, επισκέφτηκαν το εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων επί της Λεωφ. Αθηνών από την οδό Πατριάρχου Σεργίου Δήμου Περιστερίου μέχρι την οδό Πύλου Δήμου Χαϊδαρίου». Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στη Δυτική Αθήνα. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου – Χαϊδαρίου, ενώ θα απαλλάξουν 40.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Η συγκεκριμένη πράξη εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση και εκτέλεση κρίσιμων έργων που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική προστασία αστικών περιοχών και αποτελούν πάγιο αίτημα των πολιτών της Αττικής.

Ειδικότερα με τη συγκεκριμένη ένταξη το ποσοστό ενεργοποίησης του θεματικού στόχου 5 ανέρχεται στο 80% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ενώ ο ρυθμός εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων (ποσοστό συμβάσεων) είναι μακράν ο υψηλότερος μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ξεπερνώντας το 60% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων από την οδό Πύλου στο Χαϊδάρι μέχρι την οδό Πατριάρχου Σεργίου στο Περιστέρι, με μήκος 1.486 μέτρα και με συνολικό προϋπολογισμό 3.566.015,67 ευρώ.

Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Αττικής και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μετά την επίσκεψή του αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ξεκίνησε αυτό το μεγάλο έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση Περιστερίου – Χαϊδαρίου, σε μια περιοχή όπου με τα φαινόμενα του 2015 κόντεψε να θρηνήσει ανθρώπινα  θύματα. Θεωρώ δεδομένη την κατανόηση των κατοίκων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και των οδηγών που χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Αθηνών, για τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα προκύψουν στην εξέλιξη του μεγάλου και τόσο αναγκαίου αυτού έργου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ