08.07.20 | 06:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΗΜΝΟΥ

Ξεκίνησε ο βιολογικός καθαρισμός της Λήμνου
05.08.13 | 12:56

Ξεκίνησε ο βιολογικός καθαρισμός της Λήμνου

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Λήμνου. 

Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του αναδόχου, η δοκιμαστική λειτουργία θα διαρκέσει ένα έτος, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία. 

Στην παρούσα φάση και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης των αποχετευτικών δικτύων, η μονάδα θα υποδέχεται τα λύματα των βυτιοφόρων, τα οποία σταδιακά θα σταματήσουν να απορρίπτονται στη θέση «Κάκαβος» καθώς ήδη έχει δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασής του.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με δήλωσή του υποστήριξε πως «αν και το έργο είχε ξεκινήσει πριν περίπου 5 χρόνια, οι εργασίες είχαν σταματήσει για 2,5 ολόκληρα χρόνια. Με συστηματική προσπάθεια και επιμονή μπορέσαμε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους ώστε να ολοκληρωθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η έγκριση δημοπράτησης των υπολειπόμενων έργων των δικτύων της πόλης. Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, είναι ένα έργο προοπτικής που θα ανακουφίσει πραγματικά τη Μύρινα και θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητας ζωής των κατοίκων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ