16.06.21 | 20:30

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου της Ευκαρπίας
28.11.13 | 12:51

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου της Ευκαρπίας

Χωρίς φανάρια θα διασχίζουν σε λιγότερο από 12 μήνες οι οδηγοί την Περιφερειακή Οδό στο ύψος της Ευκαρπίας, οπότε και αναμένεται να ολoκληρωθεί η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή. 

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, επιθεώρησε, σήμερα, την πορεία του έργου, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη του φάση.

Το έργο προβλέπει την υπογειοποίηση της Περιφερειακής στο ύψος της Ευκαρπίας, τόσο γι' αυτούς που θα έρχονται από ανατολικά, όσο και από δυτικά, καθώς και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου και πεζογέφυρας. 

Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί όλες οι οι απαραίτητες σημάνσεις ασφαλείας για τους οδηγούς και έχει ξεκινήσει η αποξήλωση του παλιού οδοστρώματος.

Στις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στην Μακρυγιάννη, ενώ λίγο αργότερα αρχίζουν οι εργασίες του κόμβου της Λαγκαδά.  

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων φθάνει τα 51,7 εκατ. Ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Τα νέα έργα αλλάζουν την Δυτική είσοδο της πόλης. Θα επιτρέψουν την ανεμπόδιστη διαμπερή κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα της περιοχής. 

Θα εξυπηρετήσουν την οικιστική ανάπτυξη, θα επιταχύνουν την πρόσβαση σε εθνικά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και θα διευκολύνουν την πρόσβαση από και προς σε κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

«Δρομολογούμε ακόμη ένα έργο ανάπτυξης για τον άνθρωπο. Με την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων καλύπτεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων του δήμου Παύλου Μελά, καθώς θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην περιοχή, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μία κρίσιμη οικονομικά περίοδο. Ως διοίκηση από την πρώτη στιγμή παλέψαμε και τελικά καταφέραμε να απορροφήσουμε  κονδύλια για την περιοχή μας. Το νέο οδικό δίκτυο που θα δημιουργηθεί αναβαθμίζει ολόκληρες τις Δυτικές Συνοικίες» δήλωσε με αφορμή την επίσκεψή του στο έργο ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ