06.07.20 | 09:30

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ξεκινά το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου
19.12.13 | 11:10

Ξεκινά το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου

Με ένα ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα καταπιάνεται το φετινό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου, και αφορά στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει, σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 17.00, στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου. 

Αρχικά θα απευθυνθεί στους μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων του Ασπροπύργου, και στη συνέχεια σε όλους τους δημότες. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά ενημέρωση των μαθητών της Επαγγελματικής Σχολής Ασπροπύργου και θα συνεχιστεί με τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου, του Γενικού Λυκείου και όλων των Γυμνασίων της πόλης. 

Επίσης, θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και για όλους τους πολίτες του Δήμου.

Όπως κάθε χρόνο, στους μαθητές θα δοθεί όλο το υλικό της παρουσίασης, που αποτελείται από ενημερωτικά έντυπα και ψηφιακούς δίσκους, με το σχεδιασμό όλων των ενεργειών που απαιτούνται στην απευκταία περίπτωση τεχνολογικού ατυχήματος, σε βιομηχανία της περιοχής.

Εύγλωττο είναι και το φετινό μήνυμα της καμπάνιας, από τα αρχικά του ζητήματος που πραγματεύεται: «Τεχνολογικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης: Τρομάζω, Αγωνιώ, Μαθαίνω, Εκπαιδεύομαι»! 

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, που βασίζεται αποκλειστικά στη δουλειά των στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως σημειώνεται σχετικά, ο Δήμος Ασπροπύργου, αναπληρώνει ένα διαπιστωμένο κενό, σε ότι αφορά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πολιτική Προστασία, με ξεκάθαρο στόχο την προάσπιση και θωράκιση της περιοχής, και πρωτίστως των ανθρώπων της, από φαινόμενα τύπου Σεβέζο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ