04.06.20 | 12:06

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ξανά στους δρόμους του Πειραιά η Δημοτική Αστυνομία
18.01.16 | 22:18

Ξανά στους δρόμους του Πειραιά η Δημοτική Αστυνομία

Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με το Νόμο 4325/2015 και με το υπ΄αριθμ ΦΕΚ 2640, το οποίο εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2015.

Η νέα Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, απαρτίζεται από σημαντικά μικρότερο αριθμό σε σχέση με το 2013, οπότε και καταργήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αποτελείται μόνο από 24 άτομα, έναντι 114 που ήταν το 2013.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για τη βελτίωση τόσο της εικόνας όσο και της καθημερινότητας της πόλης, η οποία είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη εξαιτίας κυρίως των έργων που πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. 

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους του Πειραιά και συνδράμουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ και της Τροχαίας Πειραιά, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν για τη διευκόλυνση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. 

Οφείλω όμως να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση από μόνη της η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και καμία Αρχή, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αν δεν υπάρχει βοήθεια και από τους ίδιους τους πολίτες. 

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως είναι π.χ. η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το παράνομο παρκάρισμα είναι προπάντων ευθύνη του καθενός από εμάς ξεχωριστά για να εξαλειφθεί.

Είναι ανάγκη όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν με πράξεις στην ομαλή λειτουργία της πόλης επιδεικνύοντας την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και συμπεριφορά που δεν θα επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινή ζωή όλων στον Πειραιά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ