20.02.20 | 00:19

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΚΟΜΜΑΤΑ » ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αλ. Τσίπρας: «Κρίσιμη μάχη - Οι νέες και οι νέοι μπορούν να κάνουν την ανατροπή»
07.07.19 | 10:36

Αλ. Τσίπρας: Κρίσιμη μάχη - Οι νέες και οι νέοι μπορούν να κάνουν την ανατροπή

Κάλεσμα στους πολίτες - και ιδιαίτερα στους νέους να ψηφίσουν - με το χαρακτηριστικό, «οι κάλπες είναι άδειες» - υπονοώντας πως, τα αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν ένα εντελώς άλλο αποτέλεσμα, απήυθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία κρίσιμη ψήφο.

 

Ολόκληρη η δήλωση

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Συνεπώς, η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες, να τους καλέσω να προσέλθουν στην κάλπη, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παρά το γεγονός ότι είναι σήμερα η θερμοκρασία υψηλή, εντούτοις αξίζει τον κόπο για είκοσι λεπτά να είναι όλοι παρόντες και παρούσες στην κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου μας.

Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να απευθυνθώ στις νέες και στους νέους, σε αυτούς που διαχρονικά στον τόπο μας κάνουν την ανατροπή, τη μεγάλη αλλαγή, μπορούν αυτοί να κάνουν τις μεγάλες ανατροπές και τις μεγάλες αλλαγές, να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή τους και το μέλλον τους σε άλλους. Να είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι είναι μια κρίσιμη μάχη. Τη δίνουμε με αισιοδοξία, τη δίνουμε με αποφασιστικότητα ως το τελευταίο λεπτό. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας, για να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας μας προς τα εμπρός.

Να είστε καλά.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ